Do Česka dorazí deště, meteorologové varují před námrazou. Koncem týdne se ochladí

Ilustrační foto.

Počasí (14.2.2024 6:49)

Ve středu se od ranních hodin na řadě míst tvořily mrznoucí mlhy a řidiče trápila námraza. Teploty se mají během dne pohybovat mezi 6 až 10 °C, vyskytne se slabý déšť. V dalších dnech teploty dosáhnou na 7 až 13 °C, meteorologové předpovídají přeháňky či déšť.

Ve středu bude oblačno až zataženo, zpočátku i polojasno. Ojediněle se budou tvořit mlhy, které mohou být i mrznoucí. „K ránu místy hrozí námraza na komunikacích,“ uvedli meteorologové Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) ve své předpovědi. Odpoledne se od západu v Čechách místy vyskytne slabý déšť. Nejvyšší teploty dosáhnou na 6 až 10 °C. Povane slabý, během dne místy mírný jihozápadní až jižní vítr rychlostí 2 až 5 m/s.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: V Česku padaly teplotní rekordy. Začátek února byl nejteplejší za více než sto let

Noc na čtvrtek bude zatažená až oblačná, místy se vyskytne občasný déšť nebo mrholení. Nejnižší teploty klesnou na 7 až 3 °C, na východě ojediněle až na 1 °C. Vát bude slabý proměnlivý nebo jihozápadní vítr rychlostí 1 až 4 m/s.

Ve čtvrtek bude zataženo až oblačno, zpočátku se místy vyskytne občasný déšť nebo mrholení. Nejvyšší teploty dosáhnou na 7 až 11 °C, zejména v Čechách ojediněle až na 13 °C. Povane slabý jihozápadní až jižní vítr rychlostí 1 až 4 m/s.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii Déšť, bouře. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

Oblačno až zataženo bude také v pátek. Ojediněle se mohou tvořit mlhy, později odpoledne a večer se v Čechách od západu očekává déšť nebo přeháňky. Nejvyšší teploty vyšplhají na 9 až 13 °C. Vát bude slabý, postupně mírný jihovýchodní až jižní vítr rychlostí 2 až 6 m/s.

Na sobotu předpovídají meteorologové ČHMÚ oblačno až zataženo s občasným deštěm. Nejvyšší teploty dosáhnou na 7 až 11 °C. Vát bude mírný západní vítr rychlostí 3 až 7 m/s. V neděli se mírně ochladí, a to na 4 až 8 °C, místy se vyskytne občasný déšť nebo přeháňky.

Tagy: