Sledujte Partii s Kupkou a Fialou z SPD: Je důchodová reforma nutnost, nebo výmysl vlády?

Ministr dopravy Martin Kupka (ODS) a poslanec Radim Fiala (SPD)

CNN Prima NEWS - živé vysílání

Mezi vládními a opozičními poslanci se bojuje o důchody. Co jsou jen sliby a co opravdu nutnost? V Partii Terezie Tománkové o tom budou diskutovat ministr dopravy a místopředseda ODS Martin Kupka a předseda poslanců SPD Radim Fiala. Následovat bude velká politická debata. Za vládu přijdou diskutovat Pavla Pivoňka Vaňková (STAN) a Michael Kohajda (KDU-ČSL), za opoziční strany Patrik Nacher (ANO) a Karla Maříková (SPD). Pořad můžete sledovat v neděli od 11:00 na CNN Prima NEWS nebo v tomto článku.

Vládní koalice schválila na konci dubna návrh zákona s reformou penzí, která kromě jiných opatření počítá s navyšováním důchodového věku nad 65 let. Tomu však předcházela ostrá jednání mezi kabinetem premiéra Petra Fialy (ODS) a opozičními subjekty.

K TÉMATU: Reforma penzí není plně srozumitelná, zbyl prostor pro přestřelky, míní Jelínek. Viní i ANO

Zatímco vláda důchodovou novelu hájila s tím, že je nezbytná, opoziční zákonodárci návrh cupovali a například tvrdili, že jde o „mrzačení důchodového systému“. O jednom z hlavních témat v Poslanecké sněmovně dorazí do studia CNN Prima NEWS diskutovat za vládu ministr dopravy Martin Kupka (ODS) a za opozici poslanec Radim Fiala (SPD).

Následovat bude velká politická debata. Pozvání do Partie přijala poslankyně Pavla Pivoňka Vaňková za STAN a zákonodárce Michael Kohajda za KDU-ČSL. K nim se připojí zástupci opozičních subjektů Patrik Nacher (ANO) a Karla Maříková (SPD).

Pořad můžete sledovat ve vysílání CNN Prima NEWS nebo prostřednictvím tohoto článku.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Sněmovna schválila zkrácení doby oddlužení na tři roky. Změna má platit pro všechny dlužníky

Tagy:
politika opozice Partie PARTIE TEREZIE TOMÁNKOVÉ pořady CNN Prima NEWS Partie Terezie Tománkové důchody Martin Kupka Karla Maříková Patrik Nacher vláda Radim Fiala televizní debata Sledujte v TV Michael Kohajda Poslanecká sněmovna ČR starobní důchod Pavla Pivoňka Vaňková