Sledujte Partii s premiérem Fialou. Kdo může za současnou vládní krizi a jak z ní ven?

Premiér a šéf ODS Petr Fiala v Partii Terezie Tománkové

V Partii Terezie Tománkové bude premiér Petr Fiala

Českou politickou scénou otřásá krize po odvolání ministra pro místní rozvoj Ivana Bartoše (Piráti) a následném rozhodnutí Pirátské strany vystoupit z vlády. Kdo odejde? Kdo selhal? Na tyto a další otázky odpoví v Partii Terezie Tománkové premiér a předseda ODS Petr Fiala. Následovat bude politická debata, které se zúčastní Jan Jakob (TOP 09), Jan Farský (STAN), Kateřina Konečná (KSČM), Jana Mračková Vildumetzová (ANO) a Marcel Kolaja (Piráti). Pořad můžete sledovat v neděli od 11 hodin živě na CNN Prima NEWS nebo v tomto článku.

Vládní krize odstartovala poté, co Petr Fiala oznámil, že prezidentovi Petru Pavlovi navrhne odvolání Ivana Bartoše z funkce ministra pro místní rozvoj a vicepremiéra, protože podle něj není schopen dotáhnout digitalizaci stavebního řízení. Bartoš v reakci na to sdělil, že překvapivé jednání premiéra považuje za podraz postrádající prvky lidské slušnosti a že koalice Spolu oficiálně započala cestu k vládnutí s Andrejem Babišem (ANO). Kdo další z vlády odejde? Kdo selhal? Skutečně se ODS připravuje na budoucí vládu s ANO? Na tyto otázky odpoví premiér Petr Fiala v pořadu Partie.

ČTĚTE TAKÉ: Ohrozil jsem peníze velkých kluků z ODS, tvrdí Bartoš. Bohapusté lži ublíženého dítěte, míní Kupka

Ve druhé části pořadu proběhne velká politická diskuze. Jak z krize ven? Má vláda důvěru Sněmovny? A jak rekonstruovat kabinet i stavební řízení? Nejen těmito tématy se budou zabývat Jan Jakob (TOP 09), Jan Farský (STAN), Kateřina Konečná (KSČM), Jana Mračková Vildumetzová (ANO) a Marcel Kolaja (Piráti).

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Nový šéf Pirátů? Měli dvě velká jména, říká Kolář. Zbytek označil za čaroděje druhé kategorie

Tagy: