Sledujte RADAR: Slunečné počasí vystřídají přeháňky. Podívejte se, kde bude pršet nejvíce

Jasnou oblohu a slunečné počasí mohou v příštích dnech vystřídat přeháňky.

Počasí (9.5.2024 7:07)

Jasnou oblohu a slunečné počasí v příštích dnech vystřídají přeháňky, a to zejména na severovýchodě Čech. O víkendu se pak rozšíří po celém Česku, upozorňuje Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Ve čtvrtek bude převážně jasno až polojasno, zejména na severozápadě Čech přechodně až oblačno. „Odpoledne se zde mohou místy objevit i přeháňky,“ řekl meteorolog Josef Hanzlík pro CNN Prima NEWS. Přes den teplota stoupne na 16 až 20 °C, na horách má být okolo 12 °C.

ČTĚTE TAKÉ: Nevídaný jev v jižních Čechách: Šlo o prachového raráška nebo gustnado? dohadují se lidé

V noci na pátek hrozí přízemní mrazíky. Zpočátku dne bude místy jasno, přes den pak spíše oblačno až polojasno. Zejména na severu a severovýchodě může zapršet. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od 17 do 21 °C.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii. V případě bouřek místo Radar, blesky rozklikněte kategorii Déšť, bouře a následně Bouře. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

sobotu může v dopoledních hodinách zasvítit slunce, převážně však bude oblačno až zataženo. Teploměry naměří 18 až 22 °C. V severovýchodní polovině území přijdou během dne místy přeháňky.

Ty by se měly v neděli rozšířit na celé území. Během dne však od severovýchodu ustanou. Stejně tak postupně ubyde oblačnosti. Nejvyšší denní teploty budou oscilovat mezi 17 až 21 °C.

Na začátek nového týdne meteorologové předpovídají slunečné počasí. Při přechodně zvětšené oblačnosti ho však mohou ojediněle překazit přeháňky. Nejvyšší denní teploty v pondělí stoupnou k 19 a 23 °C.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Ničivé tornádo připravilo rodinu z USA o všechno. Lovec bouřek je zachránil na poslední chvíli

Tagy: