RADAR: Na Bílou sobotu bude sněžit, teploty padnou k bodu mrazu. Podívejte se, jak bude u vás

Velikonoční svátky budou na sněhu, předpovídají meteorologové. Na Bílou sobotu čekají sněhové přeháňky a v některých oblastech i sněhovou pokrývku. Nejnižší teploty navíc mohou klesnout i k bodu mrazu, v noci z neděle na pondělí až k –2 °C.

Počasí na našem území ovlivňuje oblast nižšího tlaku vzduchu nad střední a jihovýchodní Evropou. V sobotu bude oblačno až zataženo, mísy se objeví déšť nebo přeháňky. V oblastech nad 900 m, v jihovýchodní polovině Čech, na Moravě a ve Slezsku zpočátku i nad 300 m, se může vyskytnout sněžení. Nejvyšší teploty dosáhnou 4 až 8 °C, v Polabí až 10 °C. Vát bude slabý, přes den mírný severovýchodní až východní vítr rychlostí 2 až 6 m/s.

Noc na neděli bude oblačná až zatažená, místy se vyskytnou přeháňky, které budou v oblastech nad 800 metrů sněhové. Ojediněle se vytvoří mlhy. Nejnižší teploty klesnou na 4 až 0 °C. Vát bude slabý severovýchodní až severní vítr rychlostí 1 až 4 m/s. „Během noci a rána se od středních poloh může lokálně vytvořit sněhová pokrývka,“ uvedli meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

V neděli bude obloha oblačná až zatažená, místy se vyskytne občasný déšť. Na severozápadě bude přechodně polojasno a srážky se vyskytnou jen ojediněle. Nejvyšší teploty dosáhnou na 8 až 12 °C. Vát bude slabý, přes den mírný severovýchodní vítr rychlostí 2 až 5 m/s.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Tornádo se prohnalo Moravou, potvrdili lovci bouřek. Vítr vyvracel stromy, poškodil i domy

Oblačnou až zataženou oblohu předpovídají meteorologové také na pondělí. Ojediněle se mohou vyskytnout přeháňky nebo občasný déšť. V ranních hodinách se mohou tvořit mlhy. Nejnižší noční teploty klesnou na 5 až 1 °C, při déletrvající zmenšené oblačnosti až na –2 °C. Přes den pak dosáhnou na 11 až 15 °C. Vát bude slabý proměnlivý nebo jihovýchodní vítr do 4 m/s.

Tagy: