Sledujte ZÁZNAM: Kdo by mohl být novým ministrem financí? Ekonomové zhodnotí volby

Zleva: Jan Skopeček (ODS), Zbyněk Stanjura (ODS), Lukáš Wagenknecht (Piráti)

Češi si o víkendu zvolili novou Sněmovnu, ve které budou mít většinu dvě opoziční koalice Spolu (ODS, KDU-ČSL, TOP 09) a PirSTAN. Kdo by mohl být novým ministrem financí? Bude dál růst inflace, nebo naopak klesne? Na toto téma budou v pořadu Jak volí vaše peněženka diskutovat ekonomové Mojmír Hampl a Vladimír Dlouhý i místopředseda odborů Vít Samek. Pořad můžete sledovat od 18 hodin na CNN Prima NEWS nebo v tomto článku.

Do Poslanecké sněmovny se dostaly pouze čtyři politické subjekty, konkrétně koalice Spolu (27,79 %), hnutí ANO (27,12 %), koalice PirSTAN (15,62 %) a hnutí SPD (9,56 %). Ostatní uskupení včetně ČSSD a KSČM skončila pod pětiprocentní hranicí.

Jak konec tradiční levice ve Sněmovně ovlivní českou ekonomiku? Kdo bude novým ministrem financí? A jaký recept by mohla mít nově jmenovaná vláda v boji proti rostoucí inflaci?

Tato témata zazní v pondělním pořadu Jak volí vaše peněženka. Pozvání přijal bývalý viceguvernér České národní banky Mojmír Hampl, prezident Hospodářské komory Vladimír Dlouhý a místopředseda odborů Vít Samek.

Pořad můžete sledovat od 18 hodin na CNN Prima NEWS nebo v tomto článku.

Tagy: