Sledujte ŽIVĚ Partii PLUS: Diskuse expertů o covidu a politologů o nové vládě

Mikrobiolog a autor petice za povinné očkování Peter Šebo

CNN Prima NEWS - živé vysílání

Řítí se Česko do lockdownu? Pandemie nabírá na síle a vláda přistupuje k radikálnímu zpřísnění opatření. Ve čtvrtek večer premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) oznámil, že od pátku 26. listopadu platí nouzový stav. Co když nová opatření nezaberou? Stráví Češi Vánoce v lockdownu? V Partii PLUS budou diskutovat odborníci a politologové.

Čeká Česko covidová katastrofa? V Partii PLUS budou hovořit imunolog Jiří Šinkora a mikrobiolog Peter Šebo. Politickou situaci pak proberou politologové Lukáš Jelínek a Josef Mlejnek.

Česká republika se potýká již s pátou vlnou covidu, země je v krizi. Vláda ve čtvrtek 25. listopadu oznámila, že od pátku 26. listopadu začíná platit nouzový stav. Češi se tak vrátí k opatřením, která již mnohdy znají.

Restaurace budou muset zavřít do 22. hodiny, ruší se adventní trhy a zakazuje se konzumace alkoholických nápojů na veřejnosti. Změnila se i kapacita na hromadných akcích – nově budou přístupné maximálně pro sto lidí –⁠ či na kulturních nebo sportovních akcích – nově pro maximálně tisíc lidí. Co když nová opatření nezaberou?

V první části pořadu Partie Terezie Tománkové odpoví vicepremiér v demisi Karel Havlíček (ANO) a předseda hnutí STAN Vít Rakušan. Jak zástupci dosluhující a nové vlády na situaci pohlížejí? Čekají nás Vánoce v lockdownu?

V druhé části se velké politické diskuze na téma pandemie a Česko v krizi zúčastní hejtmani Zlínského kraje Radim Holiš (ANO) a Pardubického kraje Martin Netolický (ČSSD) spolu s poslanci Tomem Philippem (KDU-ČSL) a Radovanem Víchem (SPD). Jak přijatá opatření hodnotí? Jsou dostatečná?

Sledujte Partii PLUS od 13:00 na CNN Prima NEWS nebo v tomto článku.

Tagy: