Co jí nedává spát? Válečná reportérka Darja Stomatová odpovídala na otázky diváků

Tři týdny se štáb CNN Prima NEWS hlásil do Česka z Ukrajiny. A i když reportérka Darja Stomatová a kameraman Ján Schürger už po několika dnech doma načerpali síly, emocí a zážitků z války jsou stále plní. Jak v nich tyto vzpomínky rezonují a udělali by něco jinak? Nejen o tom vyprávěla válečná reportérka Darja Stomatová.

Divákům Stomatová a Schürger přibližovali, jak situaci v zemi zvládají místní. Mnohdy se sami dostali do nebezpečí. Společně slyšeli poplach sirén, hovořili s lidmi zasaženými boji, navštívili rozbombardovaná místa a dokonce se stali i terčem ostřelování.

Situace se však zkomplikovala ve chvíli, kdy na Ukrajině začala vypadávat mobilní síť. I proto jsou nyní oba zpět v Česku, prožitek z války však stále zpracovávají. „Mám pocit zvláštní otupělosti. Že vše, co je tady, ty problémy, je hrozně banální, oproti tomu, co zažívají lidé na Ukrajině,“ podotkla těsně po příjezdu Stomatová.

Štáb také přiznal, kdy měl největší strach. „Asi kvůli stíhačce. Seděli jsme v hotelovém pokoji a najednou letěla a byla dost blízko. Čapl jsem Darju a šli jsme do chodby, kde byly nejsilnější zdi,“ řekl Schürger.

Nejen o tom detailněji vyprávěla reportérka Darja Stomatová ve speciální streamu na Facebooku CNN Prima NEWS nebo na Instagramu.

Profesionální práce reportérů CNN Prima NEWS přímo na Ukrajině těžce zkoušené válkou vyvolala mezi diváky velkou odezvu. Jedna z reakcí je obzvlášť milá. Jedenáctiletá Anička ze středních Čech namalovala reportérku Darju Stomatovou při práci v terénu. A ráda by se s ní setkala.

„Je strašně statečná, že tam zůstala jako jediná reportérka. Je hrozně hezké, že tam natáčí nebo reportuje, co se tam vlastně děje, že se nebojí. Je to veliká hrdinka. Ať si na sebe dává pozor,“ pronesla dívka.

Tagy: