Dojemná reakce na práci reportérky: Darja hrdinka, napsala Anička k obrázku

Darja a reakce na obrázek

Profesionální práce reportérů CNN Prima NEWS přímo na Ukrajině těžce zkoušené válkou vyvolala mezi diváky velkou odezvu. Jedna z reakcí je obzvlášť milá. Jedenáctiletá Anička ze středních Čech namalovala reportérku Darju Stomatovou při práci v terénu. A ráda by se s ní setkala.

Anička ze středočeského Milína nakreslila Darju Stomatovou, jak informuje o dění na Ukrajině. „Je strašně statečná, že tam zůstala jako jediná reportérka. Je hrozně hezké, že tam natáčí nebo reportuje, co se tam vlastně děje, že se nebojí. Je to veliká hrdinka. Ať si na sebe dává pozor,“ pronesla dívka.

„Aničko, já ti strašně moc děkuji za tento krásný obrázek. Jsi strašně hodná holčička, přeji ti moc štěstí a pozdravuj rodiče. Moc si toho vážím. A víš co? Já si ten obrázek vytisknu a pověsím si ho doma na zeď, aby mi tě připomínal, že máme takovou podporu tady na Ukrajině,“ vzkázala Stomatová.

Pozvání reportérky do školy

Anička by se s reportérkou chtěla setkat. „To by bylo dobré, že bych ji viděla naživo. Kdyby to šlo, byla bych ráda,“ přiznala dívka.

Ředitel základní školy v Milíně, kde Anička chodí do 6. třídy, už dokonce reportérku Darju pozval, aby po svém návratu z Ukrajiny přijela dětem povyprávět o své práci a o tom, co na válečném území zažila.

Stomatová společně se svým kameramanem Jánem Schürgerem informuje diváky CNN Prima NEWS o dění na Ukrajině od začátku války. Společně už slyšeli poplach sirén, hovořili s lidmi zasaženými boji, navštívili rozbombardovaná místa a dokonce se stali i terčem ostřelování. Ve své práci pokračují a o situaci v zemi plánuje přinášet zprávy i nadále.

Tagy: