Sledujte ŽIVĚ: Schillerová, Havlíček i Prouza o budoucnosti hotelnictví a gastronomie

Výběr redakce


Ministryně financí Alena Schillerová, vicepremiér Karel Havlíček, epidemiolog Rastislav Maďar, prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu Tomáš Prouza a další budou diskutovat o budoucnosti hotelnictví a gastronomie v souvislosti s pandemií covidu. Začátek brífinku po jednání je naplánovaný na 11:30. Sledujte ho přímo v tomto článku.

„Předtím, než by se restriktivně cokoli uzavíralo, tak ve spolupráci s podnikatelskými svazy připravujeme režim, kterému říkáme Bezpečná provozovna. Už nyní se realizuje v restauracích a dané provozovny, než dostanou certifikát, musí splnit šest požadavků na hygienické bezpečí,“ nastínil dříve Havlíček.

Jako příklad vyjmenoval rozestupy u toalet, dezinfekce a rukavice při roznosu jídla nebo možnost platit kartami. „A tyto bezpečné provozovny by pak nebyly v té první vlně, kdyby se náhodou zase muselo znovu zavírat,“ vysvětlil vicepremiér.

Na konto možného zhoršení pandemické situace uvedl, že nechce příliš strašit s další vlnou, jelikož oproti loňskému roku probíhá očkování.