Sledujte speciál Zpátky do školy: Co vše se od září změní? Odpoví politici i experti

Do školních lavic se děti vrátí 4. září.

Debata poslankyň o změnách ve školství

V pondělí 4. září zasedne do lavic přes milion žáků základních a středních škol v Česku. Co vše se v novém školním roce změní, co zdražuje, proč míst ve vzdělávacích institucích není dostatek a kde chybí učitelé? Ve speciálním vysílání CNN Prima NEWS nazvaném Zpátky do školy ve velké debatě odpoví politici i odborníci. Speciál sledujte živě v pátek od 13:30 nebo v tomto článku.

Dostat své dítě na střední školu bylo v posledních měsících velmi problematické. Až dvě třetiny rodičů žáků devátých tříd vnímají současnou situaci s přeplněností některých středních škol jako kritickou a problematickou, vyplynulo z květnového průzkumu agentury ResSOLUTION GroupProč míst ve školách někde stále není dost? A kde chybí učitelé?

Zájemci o studium na střední škole by mohli podávat elektronickou cestou tři přihlášky. Přitom budou školáci sami stanovovat pořadí přihlášek na obory a školy, kde by chtěli studovat nejvíc – navrhuje ministerstvo školství. Co všechno se v novém školním roce 2023/2024 změní a co zdraží?

ČTĚTE TAKÉ: Školní obědy podraží, ne naposledy. Měníme okurky za mrkev a mrkev za okurky, líčí ředitelka

Škola dětem stres nezpůsobuje, to dělají rodiče či učitelé svými přehnanými nároky. Ve vysílání CNN Prima NEWS to uvedla ředitelka Pedagogicko-psychologické poradny Praha Galina Jarolímková. Jak mohou nejen rodiče svým dětem pomoci zvládnout co nejlépe návrat do školních lavic?

Na výše uvedené otázky a řadu dalších odpoví v pátek 1. září na CNN Prima NEWS ve speciálu Zpátky do školy hosté z řad politiků a odborníků. Pozvání přijali:

  • poslankyně Renáta Zajíčková (ODS)
  • poslankyně a stínová ministryně školství Jana Berkovcová (ANO)
  • předsedkyně Asociace gymnázií ČR Renata Schejbalová
  • prezident Asociace ředitelů základních škol České republiky Luboš Zajíc
  • radní pro oblast vzdělávání a sportu pro Středočeský kraj Milan Vácha (STAN)
  • dětský psycholog Václav Mertin

Sledujte speciál Zpátky do školy v pátek 1. září od 13:30 na CNN Prima NEWS nebo v tomto článku.

Tagy: