Sněhobílé svahy a hřejivé sluneční paprsky. Zillertal zahajuje jarní lyžařskou sezónu

Vysoká nadmořská výška lyžařských středisek v Zillertalu hraje zásadní roli pro dokonalé jarní lyžování. Pocukrované vrcholky, zářivě modrá obloha, regionální pochoutky a garance sněhu na sjezdovkách zvou k prosluněnému lyžování i letos na jaře.

Perfektně upravené sjezdovky a nespočet možností freeridu lákají lyžaře do skiareálů v údolí Zillertalu. Nabídka sahá od rodinného lyžařského střediska Spieljoch, přes Hochfügen, Hochzillertal a Zillertal Arenu až po Mountopolis se dvěma lyžařskými areály Ahorn a Penken, milovníci lyžování si v Zillertalu rozhodně přijdou na své. Elegantní obloučky lze kroužit také na sjezdovkách Finkenberger Almbahnen nebo Eggalmbahnen v Tuxu. V zadní části údolí čeká 365 dní zábavy na sněhu – a to je v Rakousku možné pouze na ledovci Hintertux!

ČTĚTE TAKÉ: Nehody na horách? Hlavně ťukance z nepozornosti. Auto k lesu zapíchnete málokde, říká expert

Lyžování přináší dokonalý požitek zvláště při příjemných jarních teplotách. K zastávce na občerstvení na slunečných terasách a ochutnávce regionálních lahůdek vás zve více než 80 horských chat. Sbírání kulinářských zážitků se tu meze nekladou, protože v Zillertalu si můžete přímo v lyžařských střediscích kromě nabídky rustikálních horských chat a tradičních horských restaurací vychutnat i pokrmy moderní špičkové gastronomie. Základ tvoří vždy kvalitní, přírodní zillertalské produkty.

Pro ranní ptáčata platí, že kdo dřív přijde, ten dřív mele – nebo v tomto případě zachytí paprsky vycházejícího slunce a může nerušeně brázdit nedotčené svahy. Vysoká nadmořská výška lyžařských oblastí v Zillertalu hraje zásadní roli pro dokonalé jarní lyžování. S jízdenkou Zillertal Superskipass lze využívat všechny lanovky, vleky, skibusy a téměř veškerou veřejnou dopravu v údolí – lyžařské zábavě nestojí nic v cestě.

Na sjezdovkách to má grády

V nejhudebnějším údolí na světě se slunečné lyžování stává díky jedinečným hudebním festivalům nezapomenutelným zážitkem plným dobré nálady. Mezinárodní DJové během festivalu Alpicon House Music promění v taneční parket exkluzivní lyžařské chaty v Hochzillertalu, Hochfügenu, Fügenu a Kaltenbachu.

Jedním z hudebních vrcholů bude také Hintertuxer Gletscher Open Air, kde se na pódiu na Sommerbergu o skvělou atmosféru opět postará celá řada skupin. Účastníci víkendové akce s názvem Lederhosen Wedl v Zillertal Areně vytáhnou ze skříně dirndly a kožené kalhoty a milovníci nespoutané zábavy se zase mohou skvěle vyřádit na Snowbombingu. Tento hudební festival se koná již od roku 2000 a proměňuje sjezdovky v Mayrhofenu v party zónu se špičkovým programem čítajícím více než 70 účinkujících.

Termíny:

O Zillertalu

Oblast třítisícových vrcholů, věčného ledu, kulinářských zážitků a hudby. V zimě perfektně upravené sjezdovky, fantastické běžecké tratě a sáňkařské dráhy, v létě stovky kilometrů turistických tras a cyklostezek, osvěžující koupaliště a idylická horská jezera s křišťálově čistou vodou, to vše obklopeno jedinečným horským panoramatem – to můžete zažít pouze zde. Od Hochfeileru, nejvyšší hory Zillertalu v nadmořské výšce 3 509 metrů, se Zillertal táhne 47 kilometrů podél řeky Ziller ven z údolí. Ve 25 obcích můžete na vlastní kůži zažít pověstnou zillertalskou pohostinnost více než 35 tisíc obyvatel.

V zimě i v létě zde hraje prim pohoda, regionalita a požitky všeho druhu. Ať už jde o jedinečné horské zážitky, nebo „jen“ o potěšení z přírody, v nejaktivnějším a nejhudebnějším údolí na světě je tolik příležitostí jako jehličí v borovém lese. Kromě toho se zde klade důraz na kulinářské umění: od regionální gastronomie, pravé zillertalské domácí kuchyně až po vynikající gurmánská menu. Vítejte v Zillertalu – to můžete pocítit pouze zde.

Tagy:
slunce hory kulinářství Rakousko lyžování Zillertal Superskipass svah Mountopolis lyžařská střediska Sáňkování