Ohromení cyklisté potkali na poli samotného krále Karla. Postěžoval si jim, co ho trápí

Brit Andrew McAvoy je vášnivým cyklistou a své výpravy pravidelně natáčí na YouTube. Během jedné z letošních vyjížděk v okolí skotského hradu Balmoral potkal s přáteli na polní blátivé cestě osamoceného staršího muže o holi na procházce. Cyklisté byli v šoku, když zjistili, že pán v kabátu a čepici je král Karel III.

Letní projížďka hornatou krajinou Skotska se pro jednoho youtubera stala životním zážitkem, když v okolí Balmoralu potkal starého pána na procházce. Čtyřiasedmdesátiletý britský monarcha se po svých skotských pozemcích procházel zcela sám, když potkal trojici mladých bikerů, kteří byli zpočátku celou situací zaskočeni.

Karel III. se nicméně nonšalantně zastavil a prohodil s nimi pár slov. V klasickém britském duchu se bavili o počasí, avšak král mimo jiné zmínil, že na místo, kam youtuber Andrew McAvoy s přáteli mířili nocovat, jezdíval kempovat již se svým otcem princem Philipem a sestrou, princeznou Anne.

ČTĚTE TAKÉ: Britský král přijíždí do Francie. Má „obrátit list“ po letech ochablých vztahů po brexitu

Andrew video obsahující konverzaci s králem následně zveřejnil na svém YouTube kanále McTrail Rider. „Budeme dneska nocovat v Gelder Shiel,“ řekl králi jeden z cyklistů. „Vážně?“ odvětil nadšeně Karel III. a pokračoval: „Jsem moc rád, že funguje. Protože jsme to tam nedávno zrenovovali a snažím se na místě vysadit více stromů,“ zaradoval se monarcha.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Karel III. má za sebou úspěšný rok. Proč však podle odborníků nedosáhne matčiny popularity? To se dozvíte v přiloženém videu:

„Ano, vypadá to tam mnohem zeleněji než před dvěma lety. A přespáváte tam ještě někdy?“ zeptal se zvědavě jeden z přátel Andrewa. „Ne, ale dřív jsme tam jezdili s otcem a sestrou. Tu a tam ji dnes využívá mladší generace,“ podotkl Karel III., možná s odkazem na svého syna a nástupce prince Williama s rodinou.

Mušky jsou příšerné, přiznal král

Na dotaz, zda si stále ve Skotsku užívá letní dovolenou, král přitakal: „Ano, je to tady úžasné. Až na ty mušky, ty jsou příšerné, ale tady je to běžné,“ a dodal, že se rád pravidelně prochází, neboť je to „dobré pro duši“, byť letošní léto ve Skotsku nenabídlo příliš mnoho teplých dní. Karel III. tak očividně s radostí navázal na tradici své matky královny Alžběty II., která si rovněž léto na skotském Balmoralu nenechala nikdy ujít.

„Dejte na sebe pozor, ať nespadnete,“ dodal na závěr a pokračoval v procházce. Skupinka cyklistů následně opodál potkala i královu ochranku vyzbrojenou automatickými zbraněmi.

„Jsem v šoku. Je to moc milý člověk. Kdybychom ho potkali s celým doprovodem, vůbec by mě to nepřekvapilo. Ale on se po stezce procházel úplně sám,“ dodal nevěřícně McAvoy.

Tagy: