Spartak Trnava se naplno vrhl do světa esportu. O víkendu zápasil proti Slovanu na MSR

Spartak Trnava se sice ve vodách esportu pohybuje už nějaký ten pátek, nyní ale přichází s plnohodnotnou divizí. Tu rovnou otestoval na víkendovém mistrovství Slovenska ve FIFA 20.

V dubnu se kvůli koronavirovým omezením mezi sportovními kluby začaly hledat jiné cesty, jak pokračovat ve hře a přátelských zápasech. Už tehdy se v době zastavených fotbalových soutěží uskutečnilo přátelské utkání Spartaku Trnava proti esportovým reprezentantům AS Trenčín. Za trnavský klub nastoupili brankář Dobrivoj Rusov a virtuální fotbalista Revy. Od té doby se toho v klubu, co se týče esportu, příliš neudálo. Tedy až do teď.

„Uvědomujeme si narůstající popularitu elektronického sportu a rozhodli jsme se spojit náš fotbalový klub s esportovým týmem. Vidíme tam jistý potenciál, avšak prioritou pro nás stále zůstává sport na trávníku,“ uvedl v tiskové zprávě PR manažer klubu Patrik Velšic.

Propojení virtuálního fotbalu s klasickým stihl Spartak takřka za pět dvanáct. O víkendu se totiž konalo mistrovství Slovenska v počítačových hrách a chybět samozřejmě nemohl ani turnaj v oblíbeném fotbalovém simulátoru FIFA 20. V něm Spartak reprezentovali hned dva hráči,  Alexej 'Alex' Antalov a Marco 'Kali' Kalivoda, dva devatenáctiletí rodáci z Trnavy, kteří se hraní oblíbeného fotbalového simulátoru věnují už více než 10 let. Kromě této dvojice se do týmu připojil i Boris 'Doky' Doka, který se hraní na profesionální úrovni věnuje teprve dva roky a je tak spíše sázkou do budoucna.

K plnohodnotnému vstupu Spartaku do esportu se vyjádřil i předseda esports divize Peter Blanárik. Kromě účasti hráčů na MSR se rozpovídal i na téma cílů do budoucna: „Od následujícího čtvrtka by měla startovat i dlouhodobá ligová soutěž a zápasy by měla vysílat i televize Orange šport. Ještě před tím bychom chtěli odehrát přátelský zápas proti Slovanu. Ambicí esportové ligy je, aby časem kopírovala tu fotbalovou.“

Na MSR se Alex a Kali potkali ve skupině C, kde narazili i na soupeře ze Slovanu, Tomáše 'rSp17' Lakiho. Alex a rSp17 skončili v osmifinále a Kaliho cesta turnajem skončila o kolo dál ve čtvrtfinále. Vítězem celého turnaje se stal RIIJK, profesionální hráč z týmu Entropiq, jehož ambasadorem se letos v červnu stal Vladimír Šmicer.

Tagy: