CNN Prima News Lifestyle Komerční sdělení

Špičkový herní počítač za 20 dřepů. Iniciativa Zdravý hráč spouští novou výzvu

David „KAPARZO“ Lacina, populární streamer a bývalý mistr České republiky ve hře Counter-Strike: Global Offensive.

Iniciativa Zdravý hráč (zdroj: Zdravý hráč)

Cílem iniciativy Zdravý hráč je naučit hráče videoher správnému pohybu a ukázat jim, že fyzická aktivita je naší přirozenou součástí. Tentokrát mohou za svůj výkon získat odměnu v podobě špičkového herního počítače HAL3000. Stačí jim k tomu udělat pouze 20 dřepů. Novou měsíční výzvu zahájil populární streamer a bývalý mistr České republiky ve hře Counter-Strike: Global Offensive David „KAPARZO“ Lacina. Zapojila se do ní také přední česká esportová organizace Entropiq.

„Aby si hráči pořádně svůj koníček užili, potřebují k tomu nejenom dobrý počítač, ale také se musí spolehnout na své zdraví. Měli by se cítit svěží a v pohodě. Všichni taky víme, že se u her snadno zapomeneme. Klidně na celý den. Proto je dobré vyvažovat dlouhé sezení nějakou fyzickou aktivitou,“ vysvětluje vznik iniciativy Filip Hlobil, ambassador HAL3000.

„Rádi tak vidíme a je nám blízké, že se Zdravý hráč snaží přistupovat k hraní rozumně, a proto jsme se rozhodli podpořit motivaci hráčů k pohybu možností vyhrát výkonný herní počítač HAL3000 ze speciální edice MČR Finale 3. Přeji všem účastníkům hodně štěstí a spoustu zábavy při plnění naší výzvy,“ dodává.

Počítač už za 20 dřepů

Jedním z hlavních cílů iniciativy Zdravý hráč je propojovat elektronický sport s tím tradičním. Proto pro hráče pravidelně připravuje výuková videa, tipy na jednoduchá cvičení a zábavné výzvy. Už před loňskými Vánoci si hráči mohli zahrát o herní počítač HAL3000, přičemž vstupenkou do soutěže bylo 10 kliků.

Nyní Zdravý hráč prověří jejich zdatnost ve známých cvicích na posílení stehenních svalů a hýždí. A protože dřepy jsou jednodušší než kliky, musí zájemci pro účast v soutěži zvládnout hned 20 opakování. Soutěž probíhá celý měsíc na sociálních sítích a může se jí zúčastnit kdokoliv. Vítěze herního počítače HAL3000 se dozvíme v pondělí 13. září.

„Od první chvíle, kdy jsem převzal pozici Performance Directora, se snažím hráče Entropiq vést stylem starověké Kalokagatia, která představuje rovnováhu mezi fyzickým a duševním zdravím. V Entropiq vycházíme z predikce, že pouze dobře se cítící hráč bude předvádět špičkové výkony. A není lepší cesta, jak se cítit zdravě, než správná strava a pohyb,“ říká Richard Jarošík z organizace Entropiq.

„Proto když nás Zdravý hráč oslovil, abychom se k výzvě přidali, neváhali jsme ani chvíli. Jsme rádi, že se můžeme zapojit nejenom my, ale také náš partner, výrobce výkonných herních počítačů HAL3000,“ dodává Jarošík.

Iniciativu Zdravý hráč od samotného vzniku podporuje Česká spořitelna, která ji zařadila do svého programu Sportujeme se Spořkou. V něm dlouhodobě rozvíjí radost z pohybu zejména u dětí a mládeže a ovlivňuje tak jejich zdravý vývoj a kognitivní potenciál.

V rámci programu Sportujeme se Spořkou, který podporuje již 11 různorodých projektů (včetně Zdravého hráče), vede Česká spořitelna k pohybu už téměř milion Čechů.

Tagy: