Nečekaný útok na ruské vojáky. Napadly je agresivní včely, muži nepřežili

Ruský voják se vzdal ukrajincům a předal jim svůj tank

Když už si část ruské armády na Ukrajině myslela, že se stáhne z bojů a zamíří pryč z válečné zóny, potkalo je nemilé překvapení. Místo ozbrojených sil nepřítele na ně údajně zaútočil agresivní roj včel. Zemřít měli hned tři ruští vojáci.

„Do boje při obraně země před invazními silami se zapojil roj černých a žlutých miniaturních bestií. Mohutný včelí prapor opustil svůj úl u obce Chelburda v Oleškovském okrese a vrhl se na tábor ruských vojáků, kteří se kvůli nedostatku jídla stahovali z boje,“ tvrdí podle webů Daily Star a Kherson News ukrajinští novináři.

Včely podle Ukrajinců zabily tři členy nepřátelských jednotek, dalších 25 příslušníků ruské armády skončilo v nemocnici. Zatím není jasné, jaký druh včel útok zahájil. Nejnebezpečnější druhy tohoto známého hmyzu se ale v Evropě obvykle nevyskytují.

Takzvané „včely zabijáci“ jsou oficiálně známé jako afrikanizované včely medonosné. Na svůj cíl se vyrojí v tisících a každá z nich vstříkne do oběti ničivou dávku jedu. Často útočí na oči, ústa, nosní dírky nebo uši. Aby měl člověk šanci uniknout, musel by utéct několik set metrů do bezpečí, napsal Daily Star. Například v říjnu 2014 údajně 800 tisíc včel zabilo 32letého muže v Arizoně, po náletu utrpěl smrtelnou zástavu srdce.

Útok včel je již druhým případem, kdy se ruským vojákům na Ukrajině připletla do cesty příroda. Již dříve divoké husy údajně poslaly k zemi nepřátelské armádní letadlo, které se následně zřítilo do bažiny.

Rusové nejspíše ztratili tisíce vojáků

Podle dostupných informací si ruský prezident Vladimir Putin myslel, že „speciální vojenská operace“ na Ukrajině rychle skončí jeho rychlým velkým vítězstvím. Jenže série špatných odhadů, odhodlání Ukrajinců a problémy s logistikou způsobily, že konflikt trvá už více než měsíc.

Jeden z amerických představitelů v úterý uvedl, že Putinovy síly „utrpěly neuvěřitelné ztráty“. Ukrajinci informují, že Rusko přišlo v boji o téměř 20 tisíc mužů. Není jasné, zda se jedná o mrtvé, nebo zajaté vojáky. Informace navíc není možné nezávisle ověřit.

Za dobu ruské invaze na Ukrajinu navíc zemřelo nejméně 1 276 civilistů, oznámil v pátek Úřad vysoké komisařky OSN pro lidská práva (OHCHR), který dosud potvrdil také úmrtí 115 dětí.

Tagy: