Záhada na mítinku Trumpa: Fanoušky postihly zdravotní problémy. Někteří se bojí oslepnutí

Během Trumpova zářijového vystoupení v Arizoně mohli někteří lidé stát blízko něj na pódiu.

Žena má po mítinku Trumpa poškozený zrak

Někteří účastníci zářijového volebního setkání s Donaldem Trumpem v Arizoně si měli po akci stěžovat na bolest očí. Upozornil na to list Newsweek. Lidé se údajně báli, že oslepnou, a vyhledali lékařskou pomoc. Tajné služby odmítají, že by byl Trump v ohrožení.

Kolem republikánského prezidentského kandidáta Donalda Trumpa se rojí jedna historka za druhou. V přívalu nejrůznějších domněnek na sociálních sítích je složité hledat reálné příběhy, jeden takový se ale zřejmě odehrál 12. září v Arizoně ve městě Tucson.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Tajná služba zmařila další atentát na Trumpa. Na útočníka s puškou stříleli agenti

Na Trumpovu show se tam minulý týden přišly podívat asi dva tisíce lidí, ačkoli teploměr ukazoval hodnotu kolem 37 stupňů Celsia. Mítink byl zvláštní v tom, že 48 exkluzivních účastníků akce získalo výsadu stát s Trumpem přímo na pódiu.

Vybraní lidé se posléze měli rozdělit na dvě skupiny, jedna stála nakonec v levé části pódia, druhá v pravé. A toto rozdělení bylo údajně klíčové. O následujících podivnostech informoval list Newsweek.

„Skupina na levém pódiu nehlásila žádné příznaky ani nic podezřelého, ale podle zprávy News 4 Tucson několik lidí ze skupiny na pravém pódiu opustilo shromáždění s nesnesitelnou bolestí očí,“ uvedl web.

Jedna z účastnic setkání, která byla blízko Trumpa, vypověděla, že ji tříštivá bolest v očích trápila ještě několik dní, takže se bála, že oslepne.

„Nic nevidím. Když se snažím otevřít oči, vidím jen bílý neprostupný oblak,“ řekla. Lékaři ženě sdělili, že má stejné příznaky, jako kdyby jí do očí někdo nastříkal agresivní látku. Ještě více se prý začala strachovat ve chvíli, kdy zjistila, že problém trápí více účastníků. Podle listu Daily Mail bylo takto postižených lidí na Trumpově akci asi pět.

„Měl jsem oči rudé jako čert, bylo to hrozné,“ sdělil médiím účastník mítinku, který si přál zůstat v anonymitě.

Bomba v autě? Lež, vyvrací úřady

Taková svědectví brnkají na strunu pochybností, zda neměl být Trump v Arizoně terčem nějakého útoku. Kampaň republikána incident nekomentovala. Tajné služby uvedly, že nemají informace o žádné hrozbě spojené se zářijovým mítinkem v Tucsonu.

Trump během letošní prezidentské kampaně přežil už dva pokusy o atentát. V týdnu se objevila zpráva už o třetím pokusu, kdy měl někdo dát výbušniny do vozu, kterým Trump jezdí. Úřady ale tuto informaci vyvrátily jako poplašnou zprávu. Informoval o tom web ABC News.

Policejní komisař ve státě New York Nassau Patrick Ryder uvedl, že policie vyslechla a zadržela osobu, která „možná cvičila psa na odhalování bomb“ poblíž místa Trumpova shromáždění a „falešně ohlásila nález výbušnin“.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Vyřeším válku na Ukrajině už před inaugurací, řekl Trump. Chcete se vzdát, tepala ho Harrisová

Tagy: