Překupnice na Plzeňsku prodává umírající psy. Štěňata jsou plná červů a mají parvovirózu

Pes

Další překupnice psů

Policie se zabývá případem pochybného prodeje psů na Plzeňsku. Překupnice tam měla zpeněžit několik zvířat, která krátce po převzetí novými majiteli zemřela.

Štěňata plná červů a majitelé v slzách. To jsou zkušenosti těch, kteří si pořídili mazlíčka od překupnice z Plzeňska. „Přijdu domů, pejsek se nám tady pokadil, všude samí červi. Vzal jsem ho okamžitě k doktorovi. Ten mi pak volal, že má parvovirózu, druhý den zase k doktorovi, zase infuze. A večer nám umřel,“ popisuje svou zkušenost jeden z nakupujících.

Scénáře obchodů jsou často podobné. Překupnice se na poslední chvíli vymluví z původní dohody a psa předá mimo své bydliště. Jedna z poškozených popsala, že zvíře převzala na parkovišti, a neviděla tak jeho rodiče. „Jsem hloupá, já to vím, ale něco jiného je, že tady někdo prodává umírající psy kvůli penězům,“ říká s tím, že zdravotní potíže se u psa projevily velmi brzy.

„Druhý den jsme se sebrali a jeli na veterinu, kde ji hospitalizovali. Zjistili, že má parvovirózu. Byla hrozně podvyživená a dva dny nato jsme ji museli nechat uspat,“ popisuje jedna z podvedených žen. Parvovirus je nakažlivý virus, který postihuje především psy. Existuje na něj vakcína.

Padají trestní oznámení

Na inzerát překupnice se ozval také štáb Krimi zpráv. „My v pondělí budeme odjíždět na hory a do té doby je potřebuju udat nové rodině,“ dostalo se jim odpovědi od ženy prodávající nemocné psy. Není jasné, kolik lidí už podvedla, ale jeden z nich řekl, že ví asi o šestnácti případech a jedenácti mrtvých psech.

Celá řada lidí už podala i trestní oznámení, a případem se tak zabývají policisté. Případ připomíná kauzu, na kterou upozornily Krimi zprávy. Žena podle soudu prodala 117 psů z množíren. 21 z nich uhynulo. Letos v únoru se stala vůbec první odsouzenou k vězení za takové obchodování se zvířaty. Odešla s trestem odnětí svobody na jeden rok.

Tagy: