Strany a hnutí už znají svá čísla do eurovoleb. Numeroložka řekla, která jsou ideální

Hnutí STAN bude mít v čele Danuši Nerudovou.

Čísla stran pro eurovolby

Zhruba za měsíc a půl budeme volit zástupce do Evropského parlamentu. Kandidující strany, hnutí a společenství mají od úterý svá čísla, se kterými je budou voliči moci volit.
Zda jde o čísla šťastná, nebo naopak, na to se redakce CNN Prima NEWS zeptala nejen samotných kandidátů, ale i numeroložky.

Některá kandidující uskupení budou zapamatovatelná možná spíše kvůli svému názvu než číslu. Například Mourek – strana pro lidi i kočky s otevřenou myslí. Nebo strana Petra Cibulky, jejíž dlouhý název obsahuje 127 slov, čtrnáct vykřičníků, pět pomlček a jeden otazník. I těm bylo v úterý vylosováno číslo, s nímž půjdou do voleb.

ČTĚTE TAKÉ: Hrozby, které mohou vykolejit Evropu. Rizikem je Trump, El Niño i kyberataky, varují experti

„Nic jiného, jako třeba abeceda, by nemuselo být, řekněme, tak neutrální. Proto probíhá losování a zároveň s tím potom politické subjekty kalkulují v rámci své kampaně,“ uvedl pro CNN Prima NEWS ředitel odboru voleb ministerstva vnitra Tomáš Jirovec.

Ze třicítky volitelných stran, hnutí a uskupení nešťastná třináctka připadla na novou stranu se starým názvem ČSSD, zatímco Sociální demokracie jde do eurovoleb s číslem 20. „Připadá mi, že se to dobře propaguje a dobře volá: ‚Volte dvacítku‘,“ byl s losem spokojený Lubomír Zaorálek. Spokojenost byla i jinde. „Pro mě je to až symbolické číslo, protože právě s ním jsme kandidovali poprvé v roce 2010 do Poslanecké sněmovny,“ nechal se slyšet Marcel Kolaja.

Koalice Spolu jde do eurovoleb s číslem 17, což je pro Alexandra Vondru šťastné číslo. S tím souhlasí i numeroložka Helen Stanku. „V tarotech je velice šťastná karta, a to hvězda 17. Má šanci, pokud se odprostí od pýchy,“ popsala Stanku.

S číslem 21 budou kandidovat Starostové a osobnosti pro Evropu v čele s Danuší Nerudovou. Podle numeroložky je navíc toto číslo vzhledem k datu voleb ideální. „Čísla v datu 7. 6. 2024 dávají v součtu 21, a to je karta světa. Něco se uzavírá, něco startuje,“ doplnila. Jaké číslo přinese svému nositeli štěstí, uvidíme hned po volbách, které se budou konat 7. a 8. června.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Češi jsou ze všech zemí unie k Evropskému parlamentu nejkritičtější, ukazuje průzkum

Tagy: