Zfalšoval PCR test, aby mohl na lyžák. Studentovi z Kolína teď hrozí třímilionová pokuta

Studenti z Kolína skončili předčasně svůj lyžařský výcvik

Studenti z Kolína předčasně ukončili svůj lyžařský výcvik. Jeden z nich údajně zfalšoval potvrzení o PCR testu, a tak je hygienici poslali domů. Případem se zabývají i policisté.

Vše se mělo odehrát v polovině ledna. Žáci kolínského gymnázia nastupovali do autobusu mířícího do hotelu na Benecku v severních Čechách. Učitelé kontrolovali bezinfekčnost. Tu předložil i student, který však zřejmě upravil výsledek testu na COVID-19 z pozitivního na negativní.

Když studenti dojeli na místo, zasáhli liberečtí hygienici. Pravda totiž vyšla brzy najevo. Matce studenta volali středočeští hygienici kvůli pozitivnímu výsledku jejího syna. „A ti obrátili autobus zpět,“ popsala mluvčí hygieny Zuzana Balašová. Škola se zatím nechtěla k případu vyjadřovat.

Zaplatí si to rodiče

„Kolínští kriminalisté se zabývají případném možného zfalšování certifikátu k provedenému testu mladistvou osobou, který přijali 19. ledna. Zúčastněné osoby doposud nebyly vyslechnuty vzhledem k tomu, že jsou v karanténě, a proto není možné bližší informace poskytnout,“ říká mluvčí policie Michaela Richterová.

Případ je trnem v oku ostatním rodičům, kteří zřejmě budou chtít peníze za zmařený lyžařský výcvik zpět. Mělo by jít celkově o částku v řádech stovek tisíc korun. O tu však podle zřizovatele školy mohou přijít.

Na hlavu případného viníka ještě může padnout i pokuta od krajských hygieniků. Za nedodržování protiepidemických opatření mu ve správním řízení hrozí až třímilionová sankce.

Tagy: