Bradu jsem měla napůl, bojím se pohledu do zrcadla. Žena popsala děsivou jízdu na kolotoči

Při nehodě velkého řetízkového kolotoče v Havířově na Karvinsku se v sobotu zranilo nejméně 17 lidí.

Při sobotním pádu kolotoče v Havířově se zranilo 17 lidí. Policie nehodu vyšetřuje jako obecné ohrožení z nedbalosti. Stále se čeká na znalecké posudky. Ze sedmnácti zraněných bylo deset dospělých a sedm dětí. Celkem pět lidí dále zůstává v péči lékařů. Podle ředitele havířovské nemocnice museli někteří podstoupit chirurgické zákroky. Děsivé okamžiky nehody popsala žena, která na kolotoči jela se svou sedmiletou neteří.

Podle ředitele Nemocnice Havířov Norberta Schellonga zůstávají hospitalizované dvě osoby z devíti zraněných. Jde o dospělou ženu a jedno dítě. „Oba dva se nacházejí na jednotce intenzivní péče, jejich stav je stabilizovaný,“ sdělil Schellong.

Děsivé okamžiky popsala i třiadvacetiletá Pavlína Mihálová, která byla v momentě nehody přímo na kolotoči. „Vzpomínám si, že než jsme vyjeli nahoru, obsluze zlobilo ovládání. Přišlo mi, že se kolotoč točil moc rychle. Potom jsme jeli dolů a místo toho, aby zpomaloval, nabral větší rychlost. Bylo mi jasné, že je něco špatně,“ líčila Mihálová.

S ní na sedačce byla i její sedmiletá neteř. „Řekla jsem jí, ať si schová nohy. Chtěla jsem si je také schovat, ale pak jsem cítila náraz. Pamatuju si velké rány a pak jen jak volám o pomoc lidi. Vzali mi neteř a pak mě policisté a hasiči ošetřovali,“ uvedla žena, která poté omdlela a pamatuje si už jen cestu do nemocnice.

Při nehodě žena utrpěla poranění v obličeji a na dolních končetinách, stále proto zůstává v nemocnici. Celkem se z její rodiny na atrakci zranilo pět lidí, z toho tři děti. Mladé ženě prý zůstane na tváři jizva, která se už nedá skrýt. „Drátují vám to, sešívají celou bradu, tu jsem měla fakt napůl. Budu mít strach podívat se na sebe do zrcadla, protože vím, že už nebudu vypadat jako dřív,“ smutnila Mihálová.

Tagy: