ZA BAREM: Svět, kde jsou koktejly filosofií: Je libo sexy „cowboy“ styl, nebo skrytou eleganci?
Pokud si myslíte, že jste již zažili všechny trendy pražských barů, připravte se na výpravu do dvou míst, která vás donutí zamyslet se nad tím, co všechno může bar skýtat. Ideas are Bulletproof a AnonymouS Shrink's Office nejsou jen podniky s alkoholem, nýbrž zážitky, kde se spojuje umění, mystika a kapka toho záhadného kouzla. Vstupte s projektem Za barem do těchto světů, kde koktejly nejsou jen pití, ale filosofie.
Začněme u AnonymouS Shrink's Office – bar jako skrytý klenot v podzemí, který má připomínat místa z dob prohibice. Koktejly zde nejsou pouze smíchané ingredience, ale příběhy, které vás provázejí od prvního doušku až po ten poslední. Interiér připomíná spíše soukromý klub pro intelektuály a hledače pravdy, kde se kloubí minimalismus s nádechem tajemna. Pijete-li tady, rozhodně nebudete mít pocit, že je to jen o zábavě. Pohodlně se tedy usaďte, zapomeňte na všechny starosti a nechte se unést do světa, kde je každý doušek jako malá meditace.
ČTĚTE DÁLE: Největší svátek barmanů se blíží. Oslavte ho s koktejlem v ruce během Prague Cocktail Weeku
S projektem Za barem si Pavlína Švarcová klade za cíl dostat bamanské řemeslo mezi širokou veřejnost a nechat ji nahlédnout do zákulisí těch nejpůsobivějších barů nejen v Praze, ale i po celém Česku. Je libo sexy svěží daiquiri, sofistikovaný boulevardier, anebo zkrátka nevíte a chcete se nechat inspirovat?
Ideas are Bulletproof je místo s industriálním nádechem, avšak stále intimní atmosférou. Nejedná se o klasický bar, kde byste seděli a popíjeli, ale spíše o sousedský bar, kde se seznámíte se všemi ze svého okolí. Bar se zaměřením na gastronomii ve stylu amerického jihu a originální mixologií využívá každou myšlenku každého z barmanů k přípravě těch nejoriginálnějších koktejlů a sezónních specialit světové třídy.
Koncept AnonymouS je mixem tajemství, psychologie a barmanského umění, který vás vtáhne do světa, kde je každý koktejl víc než jen nápoj. Nic zde není, jak se na první dobrou zdá, a vše má svůj hlubší význam. Ve všech barech konceptu platí jedno pravidlo: nehledejte jen drinky, hledejte zážitky. Každý drink je pečlivě navržený nejen podle ingrediencí, ale i s ohledem na vaše smysly a náladu, jakou chcete prožít. Bar se zároveň stává místem, kde se každý zákazník cítí „v bezpečí“ při hledání svého vlastního osobního zážitku – ať už jde o odvahu ponořit se do neznámých chutí nebo si jen užít moment klidu v tomhle fascinujícím světě.
Pokud si chcete doma udělat rychle skvělý drink nebo oslnit návštěvu, doporučujeme Gin & Tonic, avšak v netradičním pojetí. Maxim Krejčí vám přináší jednoduchý návod:
- 4cl pálenky Fassbind
- 8-12cl Fever Tree tonicu
- 1 cl citronové šťávy
- zástřik Angostura Bitters
- zástřik citronovým peelem
Švýcarský ovocný destilát Fassbind patří mezi nejkvalitnější pálenky na světě. Vyrábí se podle rodinného receptu z přísně vybíraného švýcarského ovoce. Destiláty patří k těm silnějším, některé mají přes 50 procent alkoholu. Fassbind se oslazuje pomocí ovocných likérů nebo se v něm nechává louhovat ovoce. Oblíbené jsou destiláty z meruňky, třešně, švestky i hrušky.
A co plánují bary v brzké budoucnosti? „Teď nás čeká hlavně vydání dalšího menu a za dva měsíce v podstatě Prague Cocktail Week, jehož budeme součástí. Je to super, protože se sejde velké množství barmanů na jednom místě a dostane se to i do povědomí širší veřejnosti,“ říká šéfbarman AnonymouS Shrink's Office Maxim Krejčí.
Prague Cocktail Week
Prague Cocktail Week se koná od 6. do 13. května. Datum je signifikantní, každý ročník probíhá v tomto období, protože právě 6. května 1806 byla poprvé položena otázka, co je to koktejl, a 13. května téhož roku byla tato otázka zodpovězena.
Pro více informací sledujte webové stránky praguecocktailweek.cz. A loňský ročník si připomeňte ve videu níže.