Koktejl à la koprovka nebo drink s temperami? Café bar Pilotů láká na „nekomfortní“ menu

Oblíbený vršovický podnik Café bar Pilotů láká na nové menu Uncomfortable

Vršovický klenot v podobě Café bar Pilotů láká na nové menu. Nabízí koprovku v tekutém provedení i koktejl s temperami

Po čem bary touží? Aby byly den co den narvané k prasknutí. Aby měly stálou klientelu a její uznání. A aby hosté milovali jejich drinky. No a jeden prototyp takového podniku tu máme. Tady je malá nápověda: Běžte do Krymské, hledejte nejplnější místo v ulici, usaďte se, dejte si Dekomponované tiramisu nebo Koprovku a buďte jako doma. S projektem Za barem jsme tak učinili a natočili pro vás reportáž. Vítejte v Café bar Pilotů.

Obývákový vibe, kůže, kam se podíváte, a feeling, že si dáváte drink s Ellou Fitzgerald nebo Rayem Charlesem. Právě tak lze charakterizovat vršovický bar, v němž se zhlédla místní komunita, která místo hojně navštěvuje. „Koncept byl takový, že jsme chtěli udělat neworleanský bar, protože máme rádi jazz a bourbon. Ze začátku jsme si nebyli jisti konkrétní podobou, proto jsme Café bar – ze začátku jsme navíc polemizovali s myšlenkou, že budeme odpolední podnik. Měli jsme i dorty a byli jsme tu od jedné odpoledne až do noci v pondělí až sobotu. Navíc jen ve dvou, tak jsme pak koncepci museli uzpůsobit a tým rozšířit,“ popisují zrod podniku majitelé Lucie a Vojtěch Drahokoupilovi.

ČTĚTE DÁLE: Skrytý bar v ikonické pražské budově aneb Minus One bere dech. Nabízí nejen příběhové koktejly

S projektem Za barem si Pavlína Švarcová klade za cíl dostat mixologii mezi širokou veřejnost a nechat ji nahlédnout do zákulisí těch nejpůsobivějších barů nejen v Praze, ale i po celém Česku. Je libo sexy svěží daiquiri, sofistikovaný boulevardier, anebo zkrátka nevíte a chcete se nechat inspirovat?

Dnes už je bar známý nejen mezi místními, ale po celé Praze, mimo jiné i svými neotřelými nápady na menu, které mění každý půlrok. To nejnovější nese název Uncomfortable. „Dělali jsme, že natáčíme reel, a zeptali jsme se týmu, aby nám řekli své nejoblíbenější suroviny a ty, se kterými pracují nejméně rádi. Pak jsem to sestříhal a vydali jsme video, kde jsem oznámil ideu nového menu – tedy že ty nejoblíbenější suroviny použít nesmí a ty nejméně oblíbené naopak do koktejlu zahrnout musí,“ vysvětluje myšlenku Drahokoupil a láká mimo jiné na koktejl s absinthem, který má evokovat impresionismus a zachycení momentu za pomoci temper.

Jak může vypadat koprovka s knedlíkem v podání drinku? Jak je možné, že se Café bar Pilotů i po letech těší takové oblibě? A jaké mají plány majitelé do nového roku? Nejen to se dozvíte v reportáži v úvodu článku. A pokud si chcete doma udělat rychle skvělý drink nebo oslnit návštěvu, doporučujeme Negroni v netradičním pojetí. Vojta Drahokoupil vám přináší jednoduchý návod:

  • 4cl japonského třešňového ginu
  • 2cl sladkého červeného vermutu
  • 1,5cl Campari
  • 1cl sloe ginu

Podle nejznámějšího příběhu má Negroni původ ve Florencii v roce 1919 v kavárně Casoni. Pojmenováno bylo podle hraběte Camilla Negroniho, který požádal barmana Fosca Scarselliho, aby mu do jeho oblíbeného nápoje, předchůdce Negroni koktejlu Americano z Campari, červeného vermutu a sody, přimíchal gin. Dle dalších příběhů se název Negroni objevuje až od roku 1947.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Koktejly jako divadelní představení? V baru Forbína si můžete připít Faustem i cirkusem

Tagy:
hobby alkohol restaurace Nový rok volný čas nápoj Praha drink barman Vojtěch Drahokoupil bar koktejl koprová omáčka Adam Drábek Za barem produkty a služby ekonomika, obchod a finance životní styl a volný čas cestovní ruch a volnočasový průmysl restaurace a zajišťování občerstvení zájem o jídlo a pití prostory pro volnočasové aktivity tempera Lucie Drahokoupilová