Nejozdobenější dům v Česku? Majitelé ho vystrojili více než sto tisíci žárovkami

Zřejmě nejosvětlenější vánoční dům v Česku vzniká v Libišanech na Pardubicku

Zřejmě nejosvětlenější vánoční dům v Česku vzniká v Libišanech na Pardubicku. Malých žárovek je na něm už více než sto tisíc, další ale podle majitelů ještě přibydou. Velká premiéra vánočního domu se uskuteční tuto sobotu.

Partneři přiznávají, že se inspirovali známým chotovickým vánočním domem. Nápad rozsvítit i ten jejich se zrodil v hlavě spolumajitelky domu Petry Vondrákové před třemi lety. Tehdy vlastnila jen pár světelných řetězů.

„Letos rozsvítíme přes sto tisíc LED žároviček a ještě nějaké určitě přidáme. Máme tady betlém, různá zvířátka, i osvětlená, minivesničku, která svítí,“ řekla Vondráková CNN Prima NEWS. „Použili jsme čtyři tisíce metrů světelného řetězu, k tomu přívodní kabel dlouhý 900 metrů a zhruba 500 metrů prodlužek. Zásuvek jsme zatím využili 321,“ dodal její partner a spolumajitel domu, Tomáš Hloušek.

Majitelé také svolili, že dům pro kamery televize CNN Prima NEWS na chvíli rozsvítí. Na celé video se podívejte v tomto článku. Veřejnost dům poprvé v plné parádě uvidí v sobotu 28. listopadu večer a pak celý měsíc až do Vánoc.

Tagy: