ŽIVĚ: V Praze se rozsvítil vánoční strom, lidé mohou událost sledovat virtuálně

Vánoční strom

Kanál 3 - Online - živé ad hoc vysílání

Na Staroměstském náměstí v Praze se krátce po osmé hodině večer rozsvítil vánoční strom. Tradiční akce bude letos kvůli koronavirové krizi a zákazu vycházení bez diváků. Lidé ale mohou událost sledovat virtuálně, CNN Prima NEWS nabízí on-line přenos.

Smrk, který se v Praze rozsvítí, měří 17 metrů a pochází z Kamenného Přívozu. „Vánoční strom pro Prahu původním majitelům a jejich sousedům nadzvedával podezdívku a byl také hrozbou pro okolní komunikaci, takže by musel být stejně pokácený. Takhle alespoň udělá radost. A až doslouží, žáci ze SOŠ Jarov z něj udělají nábytek pro sociální zařízení,“ okomentoval dřevinu na Twitteru pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti).

Později poodhalil také průběh pátečního rozsvěcení. „Z bezpečnostních důvodů jsme bohužel nuceni uspořádat rozsvěcení vánočního stromu bez klasického doprovodného programu. Rád bych poděkoval všem Pražanům za jejich dosavadní zodpovědný přístup v boji s pandemií COVID-19 a požádal je, aby i v případě rozsvěcení vánočního stromu pochopili složitost situace a respektovali vládní opatření. O tradiční zážitek Pražané a fanoušci z dalších českých regionů nepřijdou ani v tomto roce. Pokusíme se ho přenést alespoň formou videozáznamu,“ řekl.

Tagy: