William a Harry zase spolu: Po dvou letech se bratři potkali na pohřbu. Jak shledání proběhlo?

Princ Harry se ve čtvrtek připojil ke svému bratrovi princi Williamovi na pohřbu jejich strýce Roberta Fellowese. Stalo se tak v britské vesnici Snettisham. Je to poprvé po dvou letech, co je lidé mohli vidět bok po boku. Naposledy se spolu ukázali na pohřbu jejich babičky královny Alžběty II. Svědci pro britský deník Daily Mail prozradili, že dvojice dorazila diskrétně a během obřadu v kostele sv. Marie spolu ani jednou nepromluvila.

„Byli tam oba – William i Harry. Neviděl jsem je ale spolu mluvit. Drželi si odstup,“ řekl jeden z místních pro Daily Mail a uvedl, že během pohřbu seděli v zadní části kostela odděleně. „Ani jsem nevěděl, že tam jsou. Přišli velmi nenápadně,“ dodal další svědek.

ČTĚTE TAKÉ: Podle královny Alžběty byl Trump velmi hrubý, odhaluje nová kniha. Zmínila i tajnou dohodu

Po smrti lorda Fellowese kolovala britskými médii zpráva, že princ Harry do Spojeného království na pohřeb svého strýce nepřiletí. Měl se bát o svou bezpečnost, protože mu po opuštění země soud neumožnil ponechat si královskou ochranku, píše britský deník The Mirror. Do Velké Británie nakonec „tajně“ odletěl v úterý z letiště v Los Angeles. Skutečnost, že se obřadu zúčastnil, potvrdil také na sociální síti Instagram.

Poté, co se Harry s Meghan odstěhovali do Spojených států, spolu bratři téměř nemluví. Od korunovace Karla III., která se udála před více než rokem, ani nepobyli ve stejné místnosti, píše The Sun.

Lord Robert Fellowes zemřel ve věku 82 let z neznámých příčin v červenci. Vážený člen královské rodiny působil jako soukromý tajemník královny Alžběty II. a patřil mezi její nejdůležitější poradce v době smrti princezny Diany.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Expert o dobrém znamení kolem zdraví princezny Kate odhadl, kdy by se mohla „vrátit do akce“

Tagy:
Velká Británie společnost pohřeb Alžběta II. princ Harry Los Angeles Meghan Markle královská rodina hodnoty Daily Mail USA Britská královská rodina William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu smrt a umírání společenská rubrika Robert Fellowes