Teploty se vyšplhají až na 29 °C, hrozí bouřky. O víkendu se ochladí

Bouřka

Počasí 10.5.2022 7:08

Česko se tento týden může těšit na letní počasí. Například ve středu se teploty vyšplhají až na 29 °C. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) také varoval před bouřkami. A od pátku se začne ochlazovat.

V úterý bude jasno až polojasno. Na Šumavě se při zvětšené oblačnosti ojediněle objeví přeháňky. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 21 až 25 °C, na horách v tisíci metrech nad mořem se budou pohybovat kolem 16 °C.

V noci z úterý na středu očekávejme převážně polojasno. K ránu se ojediněle objeví mlhy. Nejnižší noční teploty klesnou na 13 až 9 °C.

Ve středu bude obloha polojasná až skoro jasná, přechodně oblačná. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají na 25 až 29 °C.

Čtvrteční počasí bude polojasné až oblačné. Od západu se místy vyskytnou přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty klesnou na 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 21 až 26 °C, na jihovýchodě se vyšplhají až na 29 °C.

Počasí se o víkendu zkazí

V pátek očekávejme převážně oblačné počasí. Místy se objeví déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky, a to zejména v jižní polovině území. Večer začnou od západu srážky ustávat a oblačnosti ubývat. Nejnižší noční teploty dosáhnou 13 až 9 °C, na severu a západě klesnou až k 7 °C. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 19 až 23 °C.

V sobotu bude převážně polojasno. Nejnižší noční teploty klesnou na 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají na 19 až 23 °C.

Od neděle do úterý zůstane převážně polojasno. Nejnižší noční teploty klesnou na 10 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 19 až 24 °C.

Tagy: