Podrobnosti o děsivé smrti Arianky a Igora. Děti smetl teprve 19letý řidič BMW

Tragická nehoda u slovenské obce Zemplínske Kopčany, při níž přišly o život dvě děti, se stále vyšetřuje. Devatenáctiletého řidiče Nicolase, který ve stokilometrové rychlosti srazil třináctiletou dívku a čtrnáctiletého chlapce, se nyní zastal jeho otec. Podle něj syn jel opatrně a řízení se plně věnoval. Děti měly údajně přebíhat po silnici a nebyly ve tmě dostatečně vidět. Po nešťastné události se mladík psychicky zhroutil, jak uvedl otec Elemír pro web Nový čas.

Podle prvotních informací policie se jednalo o chybu řidiče, který neuzpůsobil jízdu jak stavu vozovky, tak svým schopnostem. Vlivem toho vjel do levotočivé zatáčky, kde došlo ke střetu automobilu s dětmi. Že je na vině především mladý Nicolas za volantem BMW, však popírá jeho otec. Webu Nový čas sdělil, že syn se nyní nachází v policejní cele, a v souvislosti s okolnostmi nehody se ho zastal. „Strýc Nicolase, který s ním v době havárie cestoval v autě, má v Zemplinských Kopčanech rodinu. Oba směřovali na návštěvu právě k nim,“ řekl Elemír webu. „Do cíle jim zbýval jeden kilometr, maximálně dva. Syna už prokurátor vyslechnul, toho, co se stalo, velmi lituje,“ dodal.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nejtragičtější dny roku. O víkendu zemřelo při nehodách na českých silnicích 10 lidí

S tvrzením, že vjel mladík do zatáčky až stokilometrovou rychlostí, ale nesouhlasí. „Co zatím vím, jel maximálně 90 km/h,“ řekl. Zmínil také, že ihned po tragédii byl v kontaktu s rodinou i pozůstalými. „Vyjádřili jsme jim upřímnou soustrast a zároveň jsme byli ochotní jim pomoct i finančně, co se týče zaplacení pohřbu a smuteční hostiny. Zprvu naši pomoc přijali, později ovšem odmítli.“ Ohledně stavu syna uvedl, že se zhroutil a psychicky je na tom zle.

Otec vyšetřovaného Nicolase také nesouhlasí se závěrem policie, že se mladý řidič při projíždění levotočivou zatáčkou dostatečně nevěnoval řízení ani nepřizpůsobil svou jízdu daným okolnostem. „Jeden z řidičů, který touto trasou projížděl před mým synem, k celé situaci řekl, že děti měly pobíhat z jednoho konce cesty na druhý. Proto právě tam zastavil a upozornil je na to. V tu dobu už byla na ulici tma a děti na sobě neměly ani reflexní prvky,“ vyjádřil se k nešťastné události.

O detailech nehody jsme již psali: Svědci o tragédii u Michalovců: Chlapec byl mrtvý hned, tělo dívky auto odmrštilo na hřbitov

Děti se z cesty pro vodu už nevrátily

K nehodě došlo v pátek večer. Třináctiletá Arianka a čtrnáctiletý Igor vyrazili podél silnice pro vodu, jelikož jejich domácnost neměla přípojku na vodu. Podle pravidel silničního provozu šli proti směru jedoucích aut, když vtom se proti nim z protisměru vyřítilo vozidlo, za jehož volantem seděl mladý řidič Nicolas.

Po čelním nárazu byla dívka odmrštěna až za plot přilehlého hřbitova, zatímco chlapci náraz auta téměř odtrhnul hlavu. Oba na místě zemřeli. Hrůznou havárii okomentoval děda zesnulých dětí Miroslav. „Řidič letěl jako šílený. Srazil je u krajnice, na cestě směrem do obce. Našli je až o několik desítek metrů dál. Chlapec ležel v příkopu, vnučka v keři na hřbitově. Obě děti měly mnohačetná zranění, na místě byly mrtvé,“ svěřil se s otřesným zážitkem webu Nový čas. „Sám jsem se snažil chlapce zachránit, ale bezúspěšně. Byl celý polámaný. Náraz nejvíc odnesla jeho hlava, která sotva držela na krku.“

MOHLO VÁM UNIKNOUT – Zdrogovaný, se zákazem řízení a před nástupem trestu. Honičku mladík zakončil autem na střeše:

Tagy: