Svědci o tragédii u Michalovců: Chlapec byl mrtvý hned, tělo dívky auto odmrštilo na hřbitov

Další tragická nehoda, která se v krátké době odehrála poblíž východoslovenských Michalovců, stála život dvě děti. Bílé luxusní BMW X6 s bratislavskou poznávací značkou tam nevybralo mírnou levotočivou zatáčku a ve stokilometrové rychlosti srazilo oba chodce kráčející v protisměru po správné straně vozovky.

Mluvčí slovenské policie Lenka Ivanová už dříve uvedla, že řidič ročníku 2003 nezvládl řízení zhruba padesát metrů před začátkem obce Zemplínské Kopčany a oběma náctiletým tak způsobil smrtelná zranění. Posádka vozu neutrpěla vážnější zranění, přesto byla po nehodě převezena do nemocnice, kde byl řidiči i spolujezdci odebrán biologický materiál pro test na přítomnost omamných a psychotropních látek. Dechová zkouška řidiče byla negativní. Podle informací očitých svědků z místa nehody, které sdělili webu Plus JEDEN DEŇ se však v havarovaném voze lahve s alkoholem nacházely. Policie na základě prozatímních výsledků šetření zahájila proti mladíkovi za volantem stíhání pro trestný čin zabití.

ČTĚTE TAKÉ: Další tragická nehoda u Michalovců. Řidič najel v obrovské rychlosti do dětí, na místě zemřely

Jako z hororu

Nehoda by se podle všeho nemusela vůbec stát, kdyby řidič dostatečně věnoval pozornost řízení silného vozu a přizpůsobil jeho rychlost. Z mapy, resp. snímků místa nehody je patrné, že jde o komunikaci třetí třídy, která je široká tak akorát na jedno vozidlo. Platí zde sice povolených 90 km/h a vozidlo dle vyjádření svědků pro Plus JEDEN DEŇ asi nejelo rychleji než 100 km/h. V takovém místě jde ale o krajně nebezpečnou situaci, i kdyby se řidič držel při opačné straně vozovky.

„Tělo dívky se našlo na hřbitově, čili jel autem opravdu rychle. Auto je na mraky rozbité. Chlapec prý přišel o hlavu,“ vyjádřil se další svědek nehody na stránce Dopravného servisu. Oběti se měly jmenovat Ariana a Igor. K nehodě mělo dojít takřka přímo před jejich domem, kde bydlí se svými rodinami. Chlapec byl mrtvý už v momentě, když se jej několik lidí snažilo vytáhnout zpod vozu.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Děsivé okolnosti nehody v Ostravě. Mrtvé děti z auta vytáhl jejich otec.

Tagy: