Trápení pro Williama a Kate: Harry s Meghan zakládají v USA „alternativní královský dvůr“

Aktivity prince Harryho a Meghan přidělávají vrásky na čele prince Williama a jeho ženy Kate. Podle experta na vztahy v panovnické rodině Phila Dampiera vytvářejí „odpadlíci“ v americké Kalifornii jakýsi alternativní královský dvůr. A to panovnické rodině, která je v současnosti personálně oslabená, nijak nepomáhá. Aktuálně Harry s Meghan jedou na „oficiální“ návštěvu jihoamerické Kolumbie. Píše o tom web The Sun.

Vztahy mezi princem Harrym, jeho ženou Meghan a britskou královskou rodinou se nijak nezlepšují. Manželé nyní oznámili, že chystají zahraniční cestu po jihoamerické Kolumbii, připomíná web The Sun.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Vévodkyni ze Sussexu žaluje její nevlastní sestra. Tvrdí, že jí pomluvy ničí život

Podle Dampiera působí rodinný kruh monarchie v posledních měsících „velmi útle“. „Pokud by Harry s Meghan byli stále ‚pracujícími‘ zástupci Buckinghamského paláce, mohli by provozu rodiny výrazně ulevit,“ cituje web odborníka.

Na místě je tak podle něj frustrace. „V mnoha ohledech je totiž nezbytné vyčkat na to, až budou potomci Williama a Kate – George, Charlotte a Louis – o deset let starší, aby mohli začít plnit povinnosti své rodiny ve světě,“ podotkl expert.

Zatím je podle experta nutné čekat. „V tomto mezičase bude situace složitá. Harry s Meghan mohli trůnu v tomto období ulevit. Zesnulá královna Alžběta II. přitom s nimi měla velké plány,“ je přesvědčen Dampier.

„Odpadlíci“ od britské královské rodiny podle něj za oceánem zakládají jakýsi alternativní královský dvůr, který místo pomoci může spíš fungovat jako rival. Jejich projekty se však zpravidla nepřekrývají. „Nyní doufají, že nedojde k nějakému výraznému střetu s programem Williama,“ podotkl odborník.

Vévodu a vévodkyni ze Sussexu nyní podle médií čeká zahraniční cesta po Kolumbii, a to na základě osobního pozvání od tamní viceprezidentky Francie Márquezové. O oficiální reprezentaci Buckinghamského paláce se přitom nejedná. Členové dvoru jim přesto v této „nepravé královské cestě“ nemohou nijak zabránit.

„Pokud dostanou pozvání, mohou si dělat, co chtějí. Samozřejmě se snaží působit jako zástupci monarchie, i když ve skutečnosti britskou královskou rodinu v zahraničních výpravách nereprezentují,“ dodal Dampier.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Násilí v Británii? Lynč a cesta do pekla, říká Kovář. Trávníček zmínil dvojí metr vlády

Tagy:
Velká Británie Kolumbie Alžběta II. princ Harry reprezentace Meghan Markle Kalifornie královská rodina Buckinghamský palác vévodkyně ze Sussexu Britská královská rodina William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu Louis, princ z Cambridge Charlotte, princezna z Cambridge George, princ z Cambridge Francia Márquez