Opilá ředitelka klatovské školky nadýchala tři promile. S omluvou vysvětlila důvod selhání

Když rodiče přivedli minulou středu své děti do jedné ze soukromých dětských skupin, naskytl se jim šokující pohled – našli tam opilou ředitelku. Přivolali proto policisty, kteří ji podrobili dechové zkoušce, která u ní odhalila 3,35 promile alkoholu. Ředitelka přiznala své selhání a za své chování se v dopise omluvila rodičům i kolegům. Podle svých slov neunesla tlak v soukromém i pracovním životě, píše Plzeňský deník. U některých rodičů ale ztratila důvěru a své děti chtějí ze skupiny odhlásit.

Rodiče, kteří vedli své potomky do jedné z klatovských dětských skupin, se nejprve nemohli dozvonit. To se jim zdálo neobvyklé, proto přelezli plot a vešli dovnitř otevřenými bočními dveřmi. Tam se jim naskytl neuvěřitelný pohled. V dětské jídelně našli ředitelku v tak podnapilém stavu, že ji dokonce ani nemohli vzbudit. Neváhali a okamžitě kontaktovali policii, uvádí Plzeňský deník.

ČTĚTE TAKÉ: Agresivní pes napadl dva chlapce na Slovensku. Majitel zvířete je pak i zmlátil, tvrdí svědci

„Obdrželi jsme oznámení o zaměstnankyni jedné z klatovských školek, která se nacházela na pracovišti a měla jevit známky podnapilosti. Klatovští policisté u ženy z Domažlicka, ročník 1981, provedli dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem 3,35 promile,“ řekl policejní mluvčí Michal Schön pro Plzeňský deník. Doplnil, že žena nenaplnila skutkovou podstatu trestného činu. Policisté ji na záchytnou stanici nepřevezli, ze školky odešla sama.

Omluvný dopis rodičům a kolegům

Ředitelka od té doby tráví podle deníku Blesk čas s dětmi minimálně, stará se teď spíše o administrativní chod zařízení. Rodičům i zaměstnancům napsala omluvný dopis, v němž přiznala, že se zachovala naprosto neprofesionálně a nemorálně. Obvykle má podle svých slov na starosti legislativní záležitosti a s dětmi měla takto čas trávit poprvé.

Soukromá dětská skupina v Klatovech funguje už šestým rokem a provozuje ji žena z Domažlicka, která má obdobné zařízení i jinde. Mnozí rodiče po incidentu ale zvažují, že své děti přehlásí jinam.

„Naše dítě skupinu navštěvovalo dva roky a paní ředitelku jsem za tu dobu viděla asi dvakrát, manžel jednou. Holky, co tam pracují, jsou hodné a za její chování nemohou. Ale to, co se stalo, je hodně přes čáru. Starší dítě tam končí a mladší, které tam mělo nastoupit teď na podzim, tam nepůjde,“ prohlásila jedna z maminek s tím, že ví i o dalších rodičích, kteří se rozhodli své dítě odhlásit.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Nemáte peníze na vybavení pro školáka? Ekonom poradil, jak získat příspěvky od státu

Tagy: