Turnaj esportových nadějí vyhrál FLY5. Soupeře ve finále rozdrtil

Turnaj esportových nadějí v pražské Vodafone PLAYzone aréně vyhráli mladíci z FLY5.

Turnaj pro esporové nadšence

Tři týmy, League of Legends a emoce obecenstva – tak vypadalo finále amatérského klání gamerů v pražské Vodafone PLAYzone aréně. Účastníkům šlo nejen o lístky na finále LEC ve francouzském Montpellier, ale i o možnost vyzvat na showmatch nejlepší český esportový tým eSuba.

Turnaj zaměřený na mladé esportové talenty probíhal od půlky června. Ze čtyř kvalifikací vždy vzešly dva postupující týmy, které změřily své síly v on-line play-off. Do finále v pražské Vodafone PLAYzone aréně se tak probojovali jen ti nejlepší.

Vítězem se nakonec stal nově sestavený tým Fly5, který spolu hraje necelé dva měsíce. „Dali jsme první zápas za necelých 22 minut, myslím, a pak už jsme šli s jistotou na výhru,“ řekl jeden z členů týmu Ondřej Špringl. „Všichni kluci hráli dobře a vyhráli. Sedli si i jako parta a to je ten důvod, proč spolu tak fungují,“ upřesnil jejich trenér Richard „Micro“ Mendl.

„FLY5 nás velice překvapili. Je to nově založený tým, ale o to víc to podtrhuje myšlenku turnaje – ten je pro amatéry a má pomoct novým hráčům vyrůst. FLY5 se tady nechali slyšet, že hodlají útočit na vstup do druhé ligy, takže to je přesně ten příběh, který chceme přinášet,“ okomentoval jejich výhru i majitel eSuby Ladislav Dyntar.

Kia jako partner esportových týmů

Celý turnaj se odehrál nejen pod hlavičkou eSuby, ale i pod značkou Kia. Ptáte se, co má korejská automobilka společného s esportovou komunitou? Poměrně hodně.

„Kia je partnerem evropské ligy LEC už čtvrtým rokem. A my jsme si řekli, že by bylo fajn mít takový turnaj i u nás v Čechách. Jako Kia chceme být partnerem udržitelné mobility a zároveň být partnerem mobility jednotlivých herních týmů,“ upřesnil Communications Manager Kia Július Hájek.

„Ten jejich vstup do světa esportu je opravdu ve velkém. Kromě turnaje pro amatérské hráče, podpořili tým eSuba i vlastním autem, plně elektrickým EV6. Navíc se aktivně věnují podpoře herní esport univerzity. Spolupráce s automobilkou Kia je, myslím si, na začátku, ale o to víc se těším na další pokračování,“ doplnil Dyntar.

Aréna pro profesionály i veřejnost

Pokud jste zapálení do esportu a máte třeba i herní ambice, rozhodně navštivte Vodafone PLAYzone arénu na pražském Chodově. Multifunkční esportové centrum se rozkládá na ploše více než tisíc metrů čtverečních. Za unikátním herním projektem stojí skupina FTV Prima.

Herní doupě je dostupné jak profesionálním hráčům, tak široké veřejnosti. Návštěvníci se mohou těšit na 55 herních počítačů, nejnovější herní konzole, virtuální realitu, herní telefony či speciální herní křesla.

A co by mladým nadějím a milovníkům „onlajnovek“ poradil šéf eSuby? „Pro všechny nadějné hráče mám jeden vzkaz. Pracujte na sobě pilně, nezanedbávejte ale věci mimo hraní, jako je škola či sport, protože to je něco, co z vás vytvoří komplexního hráče a někoho, o koho v budoucnu třeba bude mít zájem i eSuba,“ uzavřel Dyntar.

Tagy: