U Chlumčan na Plzeňsku se srazil vlak s autem. Vůz skončil 20 metrů za přejezdem

Nehoda auta s vlakem u Chlumčan na Plzeňsku.

Nehoda vlaku a osobního automobilu

Na železničním přejezdu mezi Dobřany a Chlumčany na Plzeňsku se v úterý brzy ráno srazil osobní vlak s autem. „Řidička narozená v roce 1957 utrpěla lehčí zranění a záchranáři ji převezli na urgentní příjem plzeňské fakultní nemocnice,“ řekla mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

„Z devíti cestujících ve vlaku se nikdo nezranil, hasiči museli řidičku z havarovaného vozidla vyprostit pomocí hydraulických nástrojů,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

Provoz na trati byl dočasně zastaven. Mezi Chlumčany a Dobřany jezdily do půl desáté náhradní autobusy, jeden spěšný vlak byl odkloněn na jinou trasu.

Nehoda se stala v 5:40. „Podle dosavadních zjištění jela řidička s osobním vozidlem Citroën od Dobřan na Chlumčany a i přes zapnutá výstražná světla vjela na železniční přejezd,“ uvedla policejní mluvčí Eva Červenková. „Na přejezdu se auto srazilo s projíždějícím osobním vlakem, který narazil do levé strany vozidla. Auto po srážce skončilo asi 20 metrů za přejezdem.

„Dechová zkouška na alkohol u strojvedoucího byla negativní, u řidičky policie nařídila ke zjištění alkoholu odběr krve, protože vzhledem ke zranění nemohli policisté provést dechovou zkoušku na místě nehody. Veškerými okolnostmi a přesnou příčinou nehody se zabývají kriminalisté,“ dodala Červenková.

Tagy: