Ukrajinci chytili okupanty do pasti. Video ukazuje ruské tanky, které vjely do minového pole

Zničený ruský tank nedaleko Kyjeva

Ukrajinci chytili okupanty do pasti. Ruské tanky vjely přímo do minového pole

Ruskou ofenzivu na Donbasu výrazně zpomalují i protitankové miny, které v oblasti rozmístili Ukrajinci. Dokazovat to má další video, které se šíří po internetu. Z leteckých záběrů je vidět ruský tank, který se nechal vlákat do minového pole. Krátce na to následoval masivní výbuch. Podle ukrajinských zdrojů má zmíněné minové pole na svědomí již mnoho kusů ruské těžké techniky.

„Naši ženisti pracují. Připraveno ručně, s láskou a něhou. Udržujeme systém a ničíme rasistické okupanty,“ stojí v prohlášení východního operačního velitelství ukrajinské armády, které záběry zveřejnilo. Na videu je vidět posádka ruského tanku, která projíždí neobydlenou oblastí na východě Ukrajiny. Jeho pravost není možné nezávisle ověřit.

Okupanti se na záběrech dostali do pasti. Vjeli totiž přímo do minového pole, které na ruskou armádu na Donbasu připravili ukrajinští ženisti, aby zpomalovali její postup. Po výbuchu jedné z min došlo k fatálnímu poškození tanku.

Podle Ukrajinců má toto minové pole v poslední době na svědomí již několik kusů ruské těžké techniky včetně tanků i dalších obrněných či transportních vozidel. Ani početné ztráty však Rusům nezabraňují v tom, aby od dubnového vyhlášení masivní ofenzivy na Donbasu dosahovali dílčích úspěchů. V současnosti ovládají už většinu území Luhanské i Doněcké oblasti.

Nejtvrdší boje stále probíhají v luhanském Severodoněcku. Ruská vojska pokračují ve snaze plně toto východoukrajinské město ovládnout. Ukrajinští vojáci v úterý odrazili útoky na obce v bezprostředním okolí města, jsou však pod neustálou palbou ruského dělostřelectva a letectva.

Také přilehlý Lysyčansk podle tamního gubernátora čelí masivnímu ostřelování. Ukrajinci rovněž podle generálního štábu úspěšně čelí útokům v okolí vesnic Syrotyne a Bila Hora, která leží na jižním břehu řeky a přiléhá k Lysyčansku.

Tagy:
válka tank video pole vojáci Ukrajina výbuch past Rusko Donbas Kyjev Charkov těžká technika Ozbrojené síly Ruské federace Doněcká oblast miny minové pole Severodoněck Lysyčansk