Emotivní video z palby ruských vojsk: Tatínku, prosím, neumírej, křičí zoufalý syn

Ruští vojáci po civilistech nestřílí, tvrdí prezident Vladimir Putin. Tato slova ale ne vždy platí. Dokazuje to i emotivní video, které se šíří na sociálních sítích. Zachycuje otce se synem, kteří se snaží odjet z ostřelované Kyjevské oblasti. Místo toho se však dostávají pod palbu ruských vojáků. Otec na následky zranění na místě umírá. Stejně tak i dva ze tří psů, kteří s nimi cestovali v autě.

Rodině se minulý týden podařilo uniknout ze svého domu v Ivankivu v Kyjevské oblasti. Rozhodli se však vrátit pro své tři mazlíčky. Bohužel netušili, že to bude mít fatální následky. Na cestě z města totiž narazili na ruský konvoj.

Syn, který děsivé video natáčel ze sedadla spolujezdce, svého otce Oleha Bulavenka nejprve požádal, aby začal couvat. Na to už ale bylo příliš pozdě. Vojáci začali bez rozmyslu ostřelovat jejich auto. „Tati, vylez ihned z auta a lehni si na zem,“ křičel muž na svého otce. Vyděšení byli i psi, kteří štěkali a kňučeli na zadním sedadle.

Muž oběhl zezadu auto a chtěl svého otce ukrýt do bezpečí. Když se však k němu dostal, otec už ležel v kaluži krvi. „Tati, kur*a, ne. Vydrž, tati, prosím, vydrž,“ zní slova vyděšeného muže. Ruští vojáci mezitím dále střílí. Na to, že se jedná o civilisty, neberou vůbec ohled. „Tati, lež, prosím, lež, nehýbej se,“ pokračuje zoufalý muž.

Jakmile se palba trochu uklidní, snaží se k otci opatrně doplazit a poté ho odtáhne do příkopu. „Mám utrženou nohu, hrozně to bolí,“ říká z posledních sil zraněný muž. „Tatínku, prosím, neumírej,“ naříká žalostně muž, když uvidí zranění svého otce.

Ten bohužel po chvíli umírá. Srdcervoucí záběry zveřejnilo v minulých dnech Rádio Svobodná Evropa. Tělo mrtvého Bulaveka bylo posléze nalezeno v příkopu. Vedle něj oddaně ležel i jeho jediný pes, který děsivou střelbu přežil. Zbylí dva byli rozstříleni v autě.

Tagy: