Záběry drtivého útoku kamikaze dronu: Ruský tank ujížděl bahnem marně, dostal přímý zásah

Služba bezpečnosti Ukrajiny (SBU) se na sociálních sítích pochlubila úspěšným úderem, který provedl takzvaný kamikaze dron – tedy stroj, který nepřítele likviduje přímým nárazem. Obětí útoku se tentokrát stal ruský tank, který se snažil před dronem ujet. Okolnosti pořízení záběrů není možné ověřit z nezávislých zdrojů.

SBU je ukrajinská kontrarozvědka, která se během války na Ukrajině přímo zapojuje do bitevních operací. Naposledy se v hledáčku jejích členů ocitl ruský tank, který se snažil ujet z dosahu po bahnité cestě.

To se ale ruskému stroji nepodařilo. SBU na něj totiž vyslala takzvaný kamikaze dron. Jakmile pod sebou natrefil na tank, ve vzduchu změnil kurz a začal Rusy pronásledovat.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Po kolena v bahně. Ukrajinci zveřejnili unikátní záběry evakuace zraněných vojáků z Bachmutu

Operace skončila pro Ukrajince úspěšným úderem. Kamikaze dron nalétl do tanku a způsobil explozi. V ten moment záběry z útoku končí.

„Rusové se pokusili ujet, ale nebyli příliš úspěšní. A my budeme pokračovat v ničení okupantů až do úplného vítězství,“ napsala k videu na sociálních sítích SBU.

Kamikaze drony s oblibou používají nejen Ukrajinci, ale také Rusové. Moskva dostala tyto stroje i od Íránu. Konkrétně jde o modely Šáhid-136.

Velké ztráty

Ukrajinská armáda o víkendu mezitím aktualizovala ztráty nepřátelské armády. Kyjev tvrdí, že za celou válku ztratili Rusové už více než 158 tisíc mužů. Není přitom jasné, kolik vojáků zemřelo, kolik se jich zranilo nebo padlo do zajetí.

Mimoto ukrajinská armáda uvádí, že ochromila už více než 3 450 tanků (odhady jsou ale podle odborníků nadsazené). Informovala o tom agentura Unian. Právě tanky jsou přitom v současné fázi války klíčové.

Спецпризначенці Центру спецоперацій «А» СБУ знищили дроном-камікадзе ще один танк окупантів

Український FPV-дрон vs російський танк 💥 Спецпризначенці Центру спецоперацій «А» СБУ знищили дроном-камікадзе ще один танк окупантів. Росіяни намагалися утекти, але їм не дуже вдалося. А ми продовжимо нищити загарбників до повної Перемоги 🇺🇦

Posted by Служба безпеки України on Saturday, March 11, 2023

Tagy: