Útok „bojovníka od Mariupolu“: Dal jí pěstí, pak začal kopat, líčí svědek napadení v Plzni

Svědek líčil napadení muže a ženy, k němuž v sobotu došlo v plzeňské čtvrti Bory.

Dal jí pěstí, pak do ní začal kopat. Tak svědek líčí napadení muže a ženy, k němuž v sobotu došlo v plzeňské čtvrti Bory. Agresorem má být cizinec, který údajně vykřikoval, že je „bojovník od Mariupolu“. Celou děsivou šarvátku měl rozpoutat okamžik, kdy dvojice agresorovi odmítla dát cigaretu. Před soudem ale za brutální napadení neskončí. Na případ jako první upozornil web Krimi Plzeň. Nejedná se přitom o jediný incident na Plzeňsku, který veřejnost šokoval.

Pomyslnou rozbuškou celého napadení mělo být podle svědků to, že dvojice odmítla dát cizinci cigaretu. „Tak dal ženě pěstí a začal do ní kopat. Její kamarád se jí zastal,“ svěřil se CNN Prima NEWS svědek a pracovník výjezdové skupiny Tuebor General Service Daniel Klimeš. Na potyčku ještě před tím upozornil web Krimi Plzeň.

„Říkal, že to je Ukrajinec a bojovník od Mariupolu. Zadržel jsem ho. Kdybych nepřišel, tak by s největší pravděpodobností utekl,“ doplnil Klimeš. K napadení došlo v dříve klidné čtvrti Bory na okraji Plzně, v ulici Hejrovskeho. Hlídka po zadržení muže zjistila, že je agresor silně podnapilý, nadýchal více než 3,5 promile alkoholu. „Muže jsme zajistili a umístili do policejní cely,“ sdělila redakci mluvčí policie Dagmar Brožová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Vražda Roma v Brně hýbe politikou. Schillerová kritizuje Rakušana, Šlachta burcuje policii

Ze začátku týdne veřejnost šokoval další incident, k němuž došlo v Losiné. Muž tam nadával dvěma 16letým dívkách, údajně proto, že jedna z nich podle něj nenakrmila svého koně. Následně ji dokonce přitlačil k ohradě. „Drž už hubu. Nebo se otočím a dostaneš facku, až přeskočíš tu zeď,“ křičí muž na videu v úvodu článku.

U soudu neskončí

„Holčina byla u doktora, ale asi jí nic není, byla jen v šoku, jak se bránila, takové to psychické vypětí. Malá už tam potom byla znova, takže se toho nebojí. My jí řekli, že ten člověk to nemá v hlavě srovnaný,“ líčila redakci matka jedné z dívek. Jak doplnila mluvčí Brožová, plzeňští policisté evidují věc jako přestupek proti občanskému soužití.

Podle dostupných informací cizinec, který napadl dva lidi, i muž, který vulgárně nadával dívkám, před soudem neskončí, v obou případech se jedná o přestupek.

Tagy: