Útok v Ochtyrce má 70 obětí. Ruské dělostřelectvo zasáhlo ukrajinskou vojenskou jednotku

Ve městě Ochtyrka, které leží mezi Kyjevem a Charkovem, nejspíše ruské dělostřelectvo zabilo 70 ukrajinských vojáků. Informoval o tom v noci na úterý šéf Sumské oblasti Dmytro Žyvyckyj. Ztráty podle něj utrpěli také Rusové.

„Nepřátelské dělostřelectvo zasáhlo vojenskou jednotku. Těla jsou stále vynášena zpod trosek. Pracují záchranáři a dobrovolníci. Je mnoho mrtvých. Na hřbitově se nyní připravují místa pro 70 mrtvých ukrajinských bojovníků,“ napsal Žyvyckyj na platformě telegram, kde také zveřejnil snímky silně poškozené budovy a hromady sutě.

Šéf Sumské oblasti dále uvedl, že ztráty utrpěla i ruská armáda. „Po městě bylo hodně těl Rusů, sbíráme je. Pracovníci Červeného kříže je odvážejí,“ dodal.

Starosta města Pavlo Kuzmenko v pondělí uvedl, že ruská armáda opakovaně bombardovala Ochtyrku vakuovými bombami, které jsou považovány za nejsilnější nejaderné zbraně na světě. Podle něj byla bomba shozena na sklad ropných paliv, který následně zachvátil silný požár. Tvrzení nebylo možné ověřit z nezávislých zdrojů.

Tagy: