Hrůzný útok žraloka v oblíbeném letovisku: Žena přišla o ruku. Drama při záchraně ukazuje video

Útok žraloka (ilustrační foto)

Další útok žraloka v Egyptě

V Egyptě opět útočil žralok. K nešťastnému incidentu tentokrát došlo v oblíbeném letovisku Danab, které se nachází na jihovýchodě Sinajského poloostrova, kde predátor zaútočil na ženu z Alexandrie. Ženu se podařilo z moře zachránit, v bezvědomí byla převezena do nemocnice, kde jí museli amputovat levou ruku. Nyní by měl být její stav již stabilizovaný, informuje egyptský deník Ahram.

K incidentu mělo podle deníku Ahram dojít na pláži Laguna v Dahabu, když si žena se svým přítelem šla zaplavat do moře. Podle webu Daily Mail si lidé na pláži nejprve mysleli, že jde o tuňáka. Útok žraloka je proto šokoval.

ČTĚTE TAKÉ: Boj se žralokem o holý život: Addison přišla o nohu. Zachránily mě rady z dokumentů, popsala

Ženu se naštěstí podařilo dostat z moře na břeh. Na sociálních sítích koluje video, které dramatický přesun zraněné k sanitce zaznamenává.

Zraněná Egypťanka byla převezena do nemocnice, kde jí kvůli závažnosti zranění museli amputovat levou ruku. V současné době je pod lékařským dohledem a její stav by měl být stabilizovaný.

Egyptská ministryně životního prostředí Yasmine Fouadová uvedla, že celá záležitost bude důkladně prošetřena, uvádí deník Ahram.

Po útoku úřady okamžitě přijaly bezpečnostní opatření, všechny okolní pláže byly na tři dny preventivně uzavřeny. Středeční incident se odehrál tři měsíce poté, co si útok žraloka tygřího ve městě Hurghada v Rudém moři vyžádal život třiadvacetiletého Rusa Vladimira Popova.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Vstupem do vody vcházíte do lví klece, varuje odborník. Žraloci jsou z oteplování pomatení

Tagy:
žralok útok žraloka Rudé moře Dahab Egypt Daily Mail Ahram