Utopil se, nebo smrt předstírá? Policisté pátrají po muži, který zmizel na Nových Mlýnech

Policisté pátrají na Novomlýnských nádržích.

Pátrání na přehradě

Rozsáhlá pátrací akce policie a hasičů probíhá na Novomlýnských nádržích na Břeclavsku. Na konci tohoto týdne tam měl pod hladinou záhadně zmizet muž a na břehu po něm zůstaly jen jeho svršky. Pátrání je zatím bez úspěchu, policie už pracuje i s variantou, že tělo pod hladinou vůbec nemusí najít.

Už několik dní hledají policejní potápěči v Dolních Věstonicích nedaleko Pasohlávek tělo utonulého muže. Od rána do večera prozkoumávají metr po metru dno nádrže i nejbližší okolí. „Od pátečního večera pátráme po 51letém muži, který se měl pohybovat na břehu Novomlýnských nádrží. Pohřešovaného postrádají kolegové ze zaměstnání,“ uvedl pro CNN Prima NEWS mluvčí jihomoravské policie Bohumil Valášek.

ČTĚTE TAKÉ: V bazénu na Kladensku se utopil malý chlapeček. Úřady neměly ponětí o jeho existenci

Potápěči ve člunu nemají v kalné vodě s téměř nulovou viditelností jednoduchou práci. Na pomoc si proto vzali sonar, kterým nádrž postupně pročesávají. „Operátor sonarovou hlavou skenuje dno v určité kružnici, kterou si nastaví. Systematicky a postupně, abychom prohledali celé dno,“ popsal detaily pátrání policejní potápěč Filip Krejčí.

Zatím není jasné, zda v několikametrové hloubce tělo potápěči najdou. Žádný ze svědků jeho zmizení pod hladinou neviděl, jen na břehu po něm zůstaly osobní věci. „Vedle potápěčů jsme nasadili na březích psovoda se služebním psem. Pátralo se také ve spolupráci s hasiči ze vzduchu za pomoci dronu,“ doplnil Valášek.

Nicméně ani během neděle nebylo pátrání úspěšné. Policie vedle utonutí tak zřejmě začne pracovat i s verzí, že ztracený muž své zmizení v nádrži jen předstírá.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: U Hlávkova mostu v Praze objevili policisté mrtvého muže. Tělo plavalo ve vodě

Tagy: