Užijte si slunný a teplý víkend. Začátkem příštího týdne dorazí studená fronta a déšť

Podzimní počasí

Českou republiku čeká slunečný a relativně teplý víkend, denní teploty vystoupají až k 17 °C. Ráno se však nevyhneme mlhám. Jak upozorňuje Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ), začátkem týdne pak dorazí zvlněná studená fronta. Kromě větší oblačnosti se i výrazněji ochladí.

Sobota bude jasná až polojasná. „V západní polovině Čech a na Českomoravské vrchovině očekáváme mlhy nebo nízkou oblačnost, které se ojediněle udrží po celý den,“ uvádí meteorologové na webu ČHMÚ. Nejnižší noční teploty klesnou k 9 až 4 °C, nejvyšší denní teploty vystoupají k 12 až 17 °C.

neděli ČHMÚ předpovídá polojasno až jasno, ráno a dopoledne tuzemsko nemine nízká oblačnost nebo mlhy. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 9 až 4 °C, nejvyšší denní teploty 12 až 17 °C.

Po slunném víkendu počasí ovlivní studená fronta. „V pondělí bude zpočátku polojasno až skoro jasno, od západu očekáváme postupně zataženo až oblačno a na většině území déšť nebo přeháňky, na východě srážky až později večer,“ upozorňuje ČHMÚ. Nejnižší noční teploty se klesnou k 9 až 5 °C, nejvyšší denní teploty vystoupají k 9 až 14 °C.

úterý bude také oblačno až zataženo, zpočátku se na většině území objeví déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 8 až 4 °C, nejvyšší denní teploty mezi 7 až 12 °C.

Každým další dnem pak meteorologové očekávají lehké ochlazení. Ve středu bude oblačno až zataženo, zpočátku i polojasno. Objevit se může i ojedinělý déšť. Nejnižší noční teploty klesnou k 4 až 0 °C, nejvyšší denní dosáhnou 8 až 12 °C.

Další dny bude podle ČHMÚ oblačno až zataženo, na většině území se objeví déšť. Teploty v noci klesnou i pod mrazu, Nejvyšší denní teploty dosáhnou 5 až 10 °C.

Tagy: