V centru Prahy hořel byt, seniorka skončila v nemocnici. Zásah blokoval dopravu

Požár v centru Prahy

Zásah hasičů při požáru bytu v Ječné

V Ječné ulici v Praze hořel byt, který je podle hasičů plný odpadu. Hasiči evakuovali osm lidí, jednoho z nich předali do péče záchranářů. Zásah blokoval dopravu v centru Prahy, po hodině se podařilo obnovit alespoň tramvajový provoz.

Hořet začalo v jednom z bytů v bytovém domě v Ječné ulici ve čtvrtek kolem sedmé hodiny ranní. Jen krátce poté se podařilo hasičům dostat požár pod kontrolu. „Byt je plný odpadu, musíme rozebírat a dohašovat,“ popsali hasiči na Twitteru.

Celkem evakuovali osm lidí. Záchranáři ošetřili 76letou ženu, která se nadýchala kouře. Sanitka ji poté přepravila do nedaleké Všeobecné fakultní nemocnice, seniorka nebyla v době převozu v ohrožení života.

Zásah zastavil na víc než hodinu dopravu Ječnou ulicí ve směru na I. P. Pavlova, přerušil i tramvajovou dopravu na jedné z nejvytíženějších tras v centru města. Podle pražského dopravního podniku jezdily kvůli požáru se zpožděním také dvě linky autobusů v okolí Karlova náměstí.

I ve středu večer zasahovali hasiči u hořícího bytu v Praze. Požár si v panelovém domě v Krči vyžádal jednu oběť. „Na místě jsme nalezli muže se zastaveným srdcem,“ sdělili na Twitteru záchranáři. Nepomohla ani půlhodinová snaha o resuscitaci, muž na místě zemřel.

Tagy:
doprava hasiči odpad Twitter záchrana evakuace požár Praha Karlovo náměstí I. P. Pavlova ohěň Dopravní podnik hl. m. Prahy Všeobecná fakultní nemocnice v Praze