V noci stále kolem nuly, přes den jaro. Teploměr ukáže až 15 °C, kdy nás potrápí vítr?

Česko nadále čekají výrazné rozdíly mezi dnem a nocí. V pátek podle meteorologů naměříme až 15 °C, nicméně v noci na sobotu mohou teploty klesnout na −1 °C, na západě Čech i k −3 °C. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) také v předpovědi na pátek varuje před nárazovým větrem.

pátek bude zpočátku skoro jasno, přes den ovšem má být spíše oblačno až polojasno. „Pátek bude docela jarní, teploty se budou pohybovat mezi 8 a 12 °C, v Čechách místy naměříme až k 15 °C,“ uvedl v pořadu Nový den na CNN Prima NEWS meteorolog Filip Smola s tím, že se neočekávají ani žádné srážky. Počasí podle něj nicméně může kazit vítr. „V nárazech může dosahovat až 55 km/h, na horách až 70 km/h,“ doplnil. K večeru ale bude vítr slábnout.

Podobné počasí můžeme očekávat také v sobotu, kdy bude obloha skoro jasná až polojasná. V noci se teploty mají pohybovat mezi 3 °C a −1 °C, na západě Čech teploměr ukáže i −5 °C. Přes den nás pak čekají jarní teploty. „Teploty vystoupají až na 14 °C,“ řekl ve vysílání CNN Prima NEWS meteorolog a dodal, že větrná bude také sobota.

ČTĚTE TAKÉ: Místo vysněného zájezdu na Jamajku obří díra v rozpočtu. Další podvedení Češi líčí své příběhy

Na konci víkendu se počasí lehce pokazí. Podle ČHMÚ bude v neděli oblačno až zataženo a místy dorazí déšť nebo přeháňky. Zpočátku se mohou objevovat i mlhy. Teploty se ale udrží nad 10 °C, rtuť se na teploměru vyšplhá až na 15 °C.

pondělí začíná astronomické jaro a jarní počasí by se podle meteorologů u nás mělo udržet. „Příští týden teploty i porostou. V pondělí to vypadá až na 16 °C, na Moravě až 17 °C,“ uvedl Smola s tím, že se ale mohou objevit přeháňky a déšť.

Tagy: