Partnerku v Praze polil benzinem a zapálil. Skončil s popáleninami, k vraždě se přiznal

Muž se přiznal k vraždě v zahrádkářské kolonii

Kriminalisté z 1. oddělení vyšetřují vraždu ženy v pražské zahrádkářské kolonii. Za hrůzným činem stojí druh zavražděné. Svoji oběť měl polít benzinem a zapálit. Pachateli hrozí až 18 let za mřížemi.

Na konci listopadu dostali policisté oznámení, že se v zahrádkářské kolonii v Praze 9 nachází tělo ohořelé ženy. „Po příjezdu na místo jí už bohužel nebylo pomoci a nacházel se zde i její druh, který byl popálen v oblasti dolních končetin. Případ byl kvalifikován jako usmrcení z nedbalosti,“ popsal policejní mluvčí Richard Hrdina.

Jenže v jeho výpovědi měly být určité rozpory, což v kriminalistech vzbudilo podezření, že se vše mohlo odehrát jinak. „Proto si věc převzali krajští kriminalisté z 1. oddělení. Následně provedeným šetřením a rozpracováním celého případu došli k závěru, že se na smrti poškozené podílel její druh,“ pokračoval mluvčí.

„Při následném výslechu se podezřelý k činu doznal a uvedl, že svoji družku úmyslně polil benzinem a zapálil ji,“ dodal Hrdina.

Kriminalisté tak případ překvalifikovali na vraždu. Šestapadesátiletému muži za hrůzný čin hrozí až osmnáctileté vězení.

Tagy: