Češi vyměnili vánoční nákupy v Polsku za silvestrovské. Kolik můžete ušetřit?

Češi v Polsku nakupují i před silvestrem.

Češi se hromadně vydali na nákupy do Polska

Čeští zákazníci ve velkém nakupují v Polsku na silvestrovské oslavy. Nadále se to vyplatí, navzdory tomu, že polský zlotý vůči české koruně výrazně posílil.

V Polsku Češi shánějí maso – salámy, šunky, kabanosy, ale také mléko či pečivo. Do polského supermarketu vyrazila i redakce CNN Prima NEWS. Zaměřila se hlavně na silvestrovské pochutiny a alkohol.

ČTĚTE TAKÉ: Becherovku kupuje polská nápojářská firma Maspex. Cenu transakce obě firmy tají

Přestože jsou u nás aktuálně velmi výhodné akce, v Polsku štáb za menší nákup ušetřil 150 korun. Nejvýhodněji se u sousedů dala pořídit šunka, sýr čedar a pomerančový džus.

Není divu, že pro některé Čechy se už nákupy v Polsku staly rutinou. „Koupil jsem pár ohňostrojů a nějaké to občerstvení. Máme svoje oblíbené věci, pro které sem jezdíme a je nám jedno, jestli jsou Vánoce, Velikonoce, silvestr nebo všední den,“ uvedl jeden z českých nakupujících.

Prim hrají i množstevní slevy

V polských obchodech jsou velmi často akce, kdy při nákupu více kusů zboží dostane zákazník množstevní slevu. V době, kdy nakupovala redakce CNN Prima NEWS, byla zrovna akce na kabanosky. Druhé balení bylo za pouhý jeden zlotý, tedy necelých šest korun.

A protože na silvestrovské oslavě nemůže chybět sklenička něčeho dobrého, porovnali jsme také ceny některých druhů alkoholu. Nejvíce jsme ušetřili při nákupu rumu a whisky, tam byl rozdíl v cenách bezmála 200 korun na jedné lahvi. Průměrně je alkohol v Polsku levnější o téměř 40 %.

Tagy: