Velká proměna bývalé fotbalové hvězdy. Torres nabírá kila a je z něj kulturista

V jeho nejlepších časech v anglickém Liverpoolu měl z útočníka Fernanda Torrese obavy snad každý stoper v Premier League. Pokud by měl stejnou fotbalovou formu jako kdysi, defenzivu každého soupeře by teď možná tolik netrápil svojí rychlostí, ale odstavit od balonu by šel velmi těžko. Mistr světa i Evropy po kariéře, která skončila v roce 2019, tráví více než dost času v posilovně a fanoušci žasnou nad jeho proměnou.

Zatímco nemalá část bývalých fotbalistů se po konci profesionální kariéry začne lehce zakulacovat, Fernando Torres se dostává do čím dál tím větší fyzické formy. Kilogramy sice přibývají, ale ve svalstvu.

Rodák z Fuenlabrady, města ležícího poblíž Madridu, se ve velmi raném věku prosadil v sestavě madridského Atlétika a už v 19 letech navlékl na svoji paži kapitánskou pásku. I skrze to se s ním v dalších letech táhla přezdívka El Niño čili dítě. To už zvlášť teď není úplně aktuální. Fotbalová komunita si ho ze hřiště může pamatovat díky velké dynamice, rychlosti, technice, schopnosti najít ideální místo pro zakončení. Ale do silového hráče měl kdysi daleko.

Teď je jasné, že Torres má nový koníček, do kterého se pořádně opřel. Vyplynul z podnikatelských aktivit bývalého hráče, jenž s fotbalem skončil takřka před dvěma lety v dresu japonského týmu Sagan Tosu. Torres totiž vlastní síť posiloven s názvem Nine Fitness, kterou rozjel v roce 2013. Nine, tedy číslovka devět, má co do činění s tím, že během aktivních let na trávníku nosil na zádech právě devítku.

Už v lednu se svět podivoval nad tím, jak výrazně se postava někdejší hvězdy Atlétika Madrid, Liverpoolu, londýnské Chelsea nebo AC Milán proměnila. Tehdy na sociálních sítích kolovaly fotografie z nové spolupráce s firmou AW8, na níž měl Torres těsné triko. V tu chvíli bylo poprvé jasné, že Torres ve fotbalovém důchodu rozhodně nelení. A fanoušci byli v šoku.

„Ta posilovna se ti začíná vymykat z rukou, kámo,“ napsal jeden komentující pod příspěvek 36letého Torrese.

Nyní se stal virálním další jeho snímek – tentokrát přímo z fitness centra – na kterém má tílko a vyrýsovaná figura je ještě více k nepřehlédnutí. Fotografie se objevila také na stránce mapující dění v Liverpoolu, ve kterém Torres prožil nejlepší léta. „Nemohl by se k nám vrátit jako stoper?“ tázal se jeden z příznivců „Reds“. „Představte si, jak by trápil Nemanju Vidiče teď,“ uvedl další, když zmínil jméno bývalého obránce Manchesteru United, kterému Torres zatápěl zejména právě při působení u liverpoolského týmu.

V roce 2011 vyměnil Torres LFC za znepřátelenou Chelsea, čímž zlomil srdce velké části fanoušků týmu, který momentálně vede Jürgen Klopp. A nejen jim. I tehdejší kapitán Steven Gerrard těžce rozdýchával Torresův odchod. Stále ho ale považuje za neuvěřitelně kvalitního fotbalistu. „Pokud se mě zeptáte, kdo byl nejlepším hráčem, se kterým jsem se potkával na každodenní bázi, řeknu, že třeba Luis Suárez byl zvíře. Ale nejlepší roky jsem zažil po boku Fernanda Torrese,“ uvedl nedávno Gerrard v podcastu Robbieho Fowlera.

V současné době není posilovna v případě mistra světa z roku 2010 a dvojnásobného mistra Evropy (2006 a 2012) jediným „žroutem“ času. Torres je součástí trenérského štábu B-týmu mateřského Atlétika Madrid.

Pokud by stále hrál a působil na trávnících anglické Premier League, nebyl by jediným fotbalistou, kterému je možné dát nálepku kulturista. Oporou Wolverhamptonu Wanderers je Adama Traoré, který rovněž udivuje objemnou postavou.

Tagy:
Adama Traoré fotbal Atlético Madrid sport fitness Liverpool FC Fernando Torres Steven Gerrard