Otec nutil syna běhat na pásu, chlapec nepřežil. Zděšení není na místě, hájí ho právník

Soud v USA rozplétá smrt chlapce z roku 2021. Podle jedné z verzí měl chlapec zemřít poté, co zkolaboval na běžícím páse. Jeho otec ho měl nutit k obrovským výkonům, jak zachycuje video.

Otec nutil syna běhat na pásu, chlapec nepřežil

Šokující případ rozplétá soud v americkém New Jersey. Otec nutil šestiletého syna do úmoru běhat na páse. Jeho bezvládné tělo přinesl o dva týdny později do nemocnice, kde chlapec zemřel. Otec nyní čelí obvinění z týrání dítěte a vraždy. Informovala o tom americká média.

„Jsi tlustý, musíš běhat,“ slyšel šestiletý Corey od svého otce. Přelomová chvíle nastane, kdy ho v roce 2021 odvedl do fitness centra. „Až video uvidíte, budete zděšeni. Ale říkám vám, že běh na páse chlapcovu smrt nezpůsobil,“ sdělil u soudu podle webu Washington Post Mario Gallucci, právník obviněného otce.

ČTĚTE TAKÉ: Lékaři varují. Plicní hypertenzí mohou trpět i děti. Martin s nemocí bojuje hadičkou v srdci

Záběry natočila bezpečnostní kamera dvanáct dní před Coreyho smrtí. Unavený chlapec šestkrát z pásu spadl, zatímco jeho otec zvyšoval rychlost. V jeden moment syna udeřil do zátylku, aby ho donutil pokračovat.

Na sále ztratil puls

Coreyho matka dlouho usilovala o výhradní péči. Chlapec se totiž od otce vracel s modřinami a ona se bála, že ho týrá. Úřady jí ale nevyhověly. Obavy o synovo zdraví konzultovala i s lékařem.

„Když máte podobné rány na měkké tkáni, může je způsobit jen velká síla. Nebo sklon k vytváření modřin,“ přiblížila u soudu podle webu APP Nancy Deakonová, chlapcova pediatrička. Otcův právník se u probíhajícího soudu snažil přesvědčit porotu, že jeho klient syna netýral a že běh na páse nemá s jeho smrtí nic společného.

„Chlapec vám řekl, že má modřiny z fotbalu, když ho otec učil chytat míč a z běžeckého pásu. Umíte určit, které modřiny byly z pásu?“ ptal se Gallucci pediatričky. „Ne, to nedokážu,“ přiznala. Když v dubnu roku 2021 matka musela syna opět předat otci, nevěděla, že se s ním loučí naposledy.

„V devět hodin ráno mu předala zdravého syna. O pár hodin později přinesl obžalovaný chlapcovo bezvládné tělo do nemocnice. Okamžitě ho vzali na sál. Ztratil puls. O chvíli později ho prohlásili za mrtvého,“ uvedla prokurátorka Jamie Schronová.

Obžaloba se domnívá, že chlapec zemřel v důsledku úderu tupým předmětem, pohmoždění srdce, jater a následky chronického přetěžování. Druhá strana tvrdí, že chlapce zabila sepse způsobená zápalem plic.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Pojede dítě na tábor? Pojišťovny nabízejí příspěvky. Částky a podmínky se však výrazně liší

Tagy: