Všichni umřeme, křičela žena bez roušky v letadle. Plivala a kašlala na ostatní

Agresivní cestující bez roušky

Žena odmítla roušku, plivala na cestující

Cestující na palubě letadla EasyJet si odmítla nasadit roušku a místo toho se pustila do ostatních. „Všichni umřeme,“ křičela a plivala i kašlala na pasažéry kolem sebe. Posádka musela ženu z letadla vyvést a zavolat policii, která ji zadržela. Informoval o tom portál Newsweek.

Konflikt, který natočil jeden z cestujících na mobilní telefon, se stal v neděli na palubě letu EZY481 ze severoirského Belfastu do skotského Edinburghu ještě před odletem. Žena na záběrech prochází uličkou tam a zpátky a křičí nadávky na ostatní pasažéry. „Všichni umřeme, to je jediná skutečnost,“ řve, plive a kašle na lidi kolem sebe.

Ostrou reakci Skotky vyvolala žádost posádky, aby si nasadila roušku. „Musíte začít trochu žít. Všichni umřeme, víte to? Všichni ku*va umřeme. Jestli to bude na koronavirus, nebo ne, všichni umřou,“ opakuje žena, zatímco ji letušky vyzývají, aby opustila letadlo.

Ostatní cestující si nadávky nenechali líbit a ženě často odpovídali stejně vulgárně. „Ven, okamžitě ven,“ říká agresivní Skotce stevard, zatímco jiná cestující ječí: „Vypadni, sv*ně, doufám, že ku*va umřeš!“ Pár vteřin nato se podařilo ženu z paluby dostat.

Aerolinka EasyJet vydala prohlášení, ve kterém incident potvrdila. „Jeden z cestujících na palubě se choval rušivě a odmítal si zakrýt obličej. Podle stávajících pravidel si musí všichni pasažéři do letadla přinést vlastní ochranný prostředek a musí ho mít po celou dobu, s výjimkou doby, kdy jedí či pijí,“ stojí v dokumentu.

Také Mezinárodní letiště v Belfastu potvrdilo, že žena byla z letu vyloučena. „Letištní policie byla přivolána posádkou kvůli cestujícímu, který porušoval pravidla. Stalo se tak v neděli 18. října kolem 16:35. Pasažér byl následně zatčen a v současnosti probíhá vyšetřování,“ informovalo letiště.

Tagy: