Výjezdy, návštěva kostela a boj se lží. Pavel i Babiš nastínili plány pro předvolební finále

Výjezdy, návštěvy kostela, nové billboardy i boj proti překrouceným faktům. Finalisté prezidentských voleb se připravují na závěrečnou část svých předvolebních kampaní. Generál Petr Pavel plánuje výjezdy do velkých měst a domlouvá spolupráci s bývalými protikandidáty. Expremiér Andrej Babiš (ANO) chce zase rozdávat letáky a měnit billboardy. Oba dva očekávají tvrdé střety, mimo jiné potvrdili i svou účast v poslední superdebatě na CNN Prima NEWS.

„V úterý navštívím kostel Panny Marie. Nosím s sebou jezulátko, přináší mi štěstí a funguje to. Půjdu se pak podívat na Hrad, pan prezident Miloš Zeman rozhodl, že zpřístupní korunovační klenoty,“ nastínil Babiš své plány pro nejbližší dny.

První výjezdy do regionů začnou od čtvrtka, kdy zamíří do Benešova. „Budu pokračovat v pozitivní kampani. Určili jsme si výjezdy – první bude v Benešově na uzavřeném prostoru. V pátek budu v Liberci na nějakém frekventovaném místě. V Praze bych chtěl rozdávat svou smlouvu s občany. To je zatím vše,“ upřesnil program pro tento týden. V tom následujícím podle svých slov možná nevynechá Brno či Hradec Králové.

Podotkl, že už ale neplánuje žádnou živou talkshow ani cesty s obytným vozem. Stejně tak neplánuje navštívit Ústí nad Labem, kam má zamířit jeho protikandidát Petr Pavel. Rovněž nemá v kalendáři žádnou schůzku se svými bývalými protikandidáty, jmenovitě s Tomášem Zimou a poslancem SPD Jaroslavem Baštou.

Na konto kontroverzního billboardu, který útočil na Pavla, uvedl, že ho plánuje upravit. Slovo „voják“, za které schytal obří vlnu kritiky, nahradí slovo „generál“. „Určitě to budeme měnit. To jsme nějak nedomysleli,“ přiznal před novináři. Dodal, že přijde také na úterní hlasování o nedůvěře vládě.

Vítěz prvního kola voleb Petr Pavel se v pondělí ráno zúčastnil prvních jednání s týmy Danuše Nerudové a Pavla Fischera. Médiím sdělil, že se forma spolupráce zatím ještě ladí, s detailnějšími informacemi se má seznámit až večer.

„Budeme se bavit o společné účastí na akcích, možná i o přenechání reklamní plochy a oslovování voličů. To jsou všechno formy, o kterých jsme jednali, a budeme je dále konkretizovat,“ řekl Pavel novinářům.

Chci vyvrátit lži, doufá Pavel

I on plánuje několik výjezdů do regionů. První jeho cesta povede do zmiňovaného Ústí nad Labem, které navštíví tuto středu. Ve čtvrtek zamíří do Ostravy, v pátek nejspíše do Brna.

„Chci pokračovat také v tématech, která mí protikandidáti zmínili a zůstala nadále aktuální. I těch, která zdvihl Andrej Babiš. Vyjádřil se v tom smyslu, že bych snad měl být tím, kdo podněcuje k válce. Je řada lidí – především v odlehlejších regionech – kteří na to mohou slyšet. Jsou to lži a nesmysly, které bych chtěl vyvrátit a dát lidem můj pohled na věc,“ pokračoval prezidentský kandidát.

Samotná kampaň má být o něco důraznější než doposud, především co se týče boje s nepravdami a překrucováním faktů na jeho konto. „Budu lidem říkat pravdu, aby se dokázali zorientovat a nenechali se zastrašit. Andrej Babiš pomyslné rukavice sundal hned po vyhlášení výsledků, samozřejmě nemám důvod zůstat stranou. Nebudu to ale opětovat stejnými způsoby,“ nastínil svou strategii Pavel.

Tagy: