Princ William zlomil Kate srdce a začal slavit, odhaluje kniha. Okouzlila ho blonďatá herečka

Princ William a Kate

Nová kniha o princezně Kate

Ačkoliv jsou princ William a jeho manželka Kate považováni za mimořádně stabilní pár, jejich vztah nebyl vždy tak idylický. Na začátku roku 2007 se dokonce na čas po telefonu rozešli – podle deníku The Independent, který se odkazuje na obsah nové biografie „Catherine, princezna z Walesu“ od novináře Roberta Jobsona, to Kate zdrtilo. Roli v tom zřejmě hrála i jiná žena.

Vztah Kate a Williama začal během studií na univerzitě v St. Andrews ve Skotsku. Po absolvování v roce 2005 už začaly kolovat zvěsti o zásnubách – zdálo se, že jsou nerozluční, připomněl The Independent.

ČTĚTE TAKÉ: Poslední dny královny Alžběty II. Sotva uzvedla konvičku na čaj, vlastní slabost ji rozčilovala

Skutečnost ale byla jiná a jejich partnerství právě tehdy zažívalo první otřesy. Když William zrušil plány na oslavu Kateiných 25. narozenin v lednu 2007, „budoucí princezna vycítila, že něco není v pořádku“. Nedlouho poté jí princ zavolal a navrhl, aby se rozešli, jelikož oba potřebují „trochu prostoru“ a najít si svou vlastní cestu. Jobson v knize uvedl, že William nebyl schopen slíbit Kate manželství.

„V emocemi nabitém třicetiminutovém vzájemném hovoru oba uznali, že jsou na různých stranách barikády. Pro Kate, která se cítila dvojnásobně zklamaná, že dostala kopačky po telefonu, to byla zdrcující rána,“ stojí dále v knize.

Zatímco zraněná Kate se uzavřela před okolním světem a odjela se svou matkou do Dublinu, William se s rozchodem vyrovnával po svém – vyrazil s přáteli za zábavou. V klubu Mahiki se prý opil a začal radostně křičet, že je svobodný.

Byla v tom jiná žena?

Jobson v knize také zmínil, že Williamovi tehdy zamotala hlavu jiná žena. Měla jí být blonďatá herečka s modelka Isabella Calthorpe, se kterou se seznámil na dovolené v Řecku.

„Přestože byla Isabella v době rozchodu Williama a Catherine svobodná, zjevně netoužila stát se královskou přítelkyní, protože měla pocit, že by to omezilo její vyhlídky na hereckou kariéru,“ cituje úryvek z knihy deník Daily Mail.

Po prvotní euforii z nově nabyté svobody Williamovi začalo docházet, že mu Kate chybí, a rozhodl se znovu o její srdce zabojovat. Ideální příležitost se mu naskytla, když byli pozváni na maškarní večírek na panství jejich společného přítele. William si podle knihy namířil přímo ke Kate, která byla oblečená jako zdravotní sestra. Dvojice následně strávila večer dlouhým povídáním si a na tanečním parketu se políbila.

V roce 2011 proběhla ve Westminsterském opatství honosná svatba, kterou sledovaly miliony lidí po celém světě. Od té doby se jim narodily tři děti. Kate v březnu překvapila veřejnost informací, že bojuje s rakovinou. Ve složité době se jí stal William důležitou oporou.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Zelený král Karel. Panovník vybavil hrad solárními panely, jeho Bentley bude jezdit na biopaliva

Tagy:
Velká Británie rozchod lifestyle biografie William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu láska svatba vztah královská rodina Robert Jobson